Maraton na dva kotača

Branitelji na biciklima voze do Vukovara

Branitelji biciklisti
Foto: ''
15.11.2013.
u 12:45

Uz branitelje se najčešće vežu tužne priče, no ovo je prilika da pokažemo i našu pozitivnu stranu – poručuju branitelji biciklisti

Branitelji i zaljubljenici u bicikl te njihovi prijatelji i kolege u rano subotnje jutro kreću iz Zagreba za Vukovar i voze trodnevni maraton. Druga im je godina kako to čine, a ove ih je dvostruko više – četrdesetak.

Startat će u 7.30 sati s Trga bana Jelačića, a do Ivanje Reke pratit će ih policija. Nadaju se da će im vrijeme ići naruku, no ni snijeg ih neće odvratiti od maratona.

– Iz ljubavi prema domovini i biciklizmu rodila se ova pozitivna priča. I sretni smo da smo je pokrenuli mi, branitelji uz koje se najčešće vežu tužne priče jer je ovo prilika da pokažemo našu pozitivnu stranu. Veselimo se što je maraton ove godine međunarodni budući da s nama voze trojica kolega iz Bosne i Hercegovine – rekao je Renato Kozole, jedan od inicijatora maratona.

Dio ekipe čine Ivana Nigović i Don Janušić iz Velike Gorice, Josip Butorac iz Španskog, Nenad Jurković... Prvi dan voze 180 kilometara do Orubice, mjesta kraj Nove Gradiške. Spavat će u vrećama u školskoj dvorani. Drugi dan voze 150 kilometara prema Ivankovu gdje će prespavati. U ponedjeljak im preostaje još 30-ak kilometara do cilja uz vožnju po gradu te do Ovčare.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije