12. CIRKOBALKANKA

Cirkuski festival stiže u Zagreb: Očekuju vas perfomansi europskih izvođača, radionice i koncerti

Foto: Cirkobalkana
1/2
15.05.2024.
u 07:00

Organizatori su pripremili i keramičku radionicu s Lucijom Lekšić nazvanu Sva lica cirkusa i druge aktivnosti poput buvljaka ili pak izložbe

Jedinstven festival suvremenog cirkusa CIRKOBALKANA već dvanaestu godinu za redom na kvalitetan, duhovit, zapanjujući način približava publici cirkusku umjetnost, a ove godine održava se od 3. do 9. lipnja u cirkuskom šatoru u dvorištu Pogona Jedinstvo u Zagrebu.

U sedam dana programa moći ćete uživati u cirkuskim predstavama koje se odvijaju u netipičnim prostornim okruženjima- akvarijima, šupljim kockama, kupolama i prostorima s mnoštvom prepreka, umjetnika i umjetnica  iz Francuske, Španjolske, Belgije, Srbije i Slovenije. U sklopu popratnog programa performansa, glazbe i radionica najavljeni su gosti iz Japana, Kanade i niz lokalnih izvođača, poručuju organizatori.

 – Prepustite se utjecaju snage umjetnosti koja ruši sve barijere svojom neograničenom i uvijek novom kreativnošću, pretvarajući ih u inspirativan prostor izvedbe – poručuju organizatori i pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže u cirkuskom šatoru i Velikoj dvorani Pogona Jedinstvo na adresi Trnjanska struga 34.

VEZANI ČLANCI:

Program uključuje predstave suvremenog cirkusa The Submerged Voice, audio vizualni performans The Pulse of the Soul, ali dobra glazba za koju su među ostalim zaduženi Pseća plaža i DJ Bezuma. Organizatori su pripremili i keramičku radionicu s Lucijom Lekšić nazvanu Sva lica cirkusa i druge aktivnosti poput buvljaka ili pak izložbe.

Ulaznice za sve predstave dostupne su putem sustava entrio.hr Ulaz na popratni program je besplatan. Organiziraju: CIRKORAMA (HR) i CIRKUSFERA (RS)

Partneri ovog projekta su Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade Pogon, Klub Močvara, Komikaze kolektiv, Smak press, ROOM 100 Program je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija RH, Gradskog ureda za kulturu i civilno društvo Grada Zagreba, Zaklade Kultura nova, Francuskog instituta u Hrvatskoj, Teatroskopa-Southeastern European Network for Performing Arts, circusnext-a, Kreativne Europe programa Europske unije, European Festivals Fund for Emerging Artists – EFFEA inicijative European Festivals Association (EFA) sufinancirane sredstvima Europske unije.

FOTO/VIDEO Totalna ludnica na zagrebačkom Trgu! Fanovi dočekali Baby Lasagnu u apsolutnoj euforiji

1/113
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije