PROPUST

Crijeva i želuci ispadali od Dugog Sela do Sesveta

14.05.2003.
u 00:00

Stanovnici Ulice Bedem ljubavi iz Sesvetskog Kraljevca jučer prijepodne doživjeli su pravu noćnu moru - po njihovoj ulici razasula su se životinjska crijeva i želuci iz teretnog kamiona koji je te animalne otpatke prevozio u obližnju tvornicu, Agroproteinku. Zapanjio ih je prizor - pedesetak kilograma životinjskih iznutrica u raspadanju širilo je nepodnošljivi vonj! Revoltirani stalnim smradom što se širi iz tvornice koja se bavi termičkom preradom animalnog otpada, odlučili su slučaj prijaviti policiji te novinarima.

- Neizdrživo je! Noćima ne spavamo od vrućine, a ne smijemo otvarati prozore zbog smrada. Sad im još i crkotine ispadaju po cesti - vidno uzbuđena rekla je Marija Maslač.

Nakon policijskog uviđaja radnici Agroproteinke pokupili su zaostali teret te dijelove ulice isprali vodom i dezinfekcijskim sredstvom.

Od direktora Agroproteinke Ante Grlića saznali smo da je teret ispao jer se iznutricama zbog visokih temperatura povećao volumen pa je na kamionu popustio sigurnosni ventil.

- Žao nam je, no kamion je napunjen u Podravkinom silosu i ne znamo točno koliko je tona prevozio. Potrudit ćemo se da ubuduće u svakom kamionu ostane trećina prostora slobodna - rekao je direktor Grlić te dodao da je Agroproteinka jedina tvornica u Hrvatskoj koja prerađuje životinjske otpatke u mesno-koštano brašno i tehničke masti.

Direktor Grlić napomenuo je i da će ovih dana napokon, nakon 18 godina, početi raditi biofiltri za pročišćavanje zraka. Iznutrice su jučer ispadale i u Dugom Selu, a očistio ih je o svom trošku Grad.

D. Kopjar, S. Pakrac

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije