Zamirisala slanina, kobasice od divljači, kušaju se domaći sirevi i vina, kumice u nošnjama nas zaustavljaju da probamo njihove specijalitete.
– Eno onaj gospon se bu zaljubil u moju mladu pomoćnicu – dobacuje Danica Franjko iz Samobora, grleći lutku koju je odjenula u nošnju kakvu i sama nosi. Morala je, kaže, dovesti i mlađu prodavačicu sa sobom - za mlade dečke, jer ona je već baka. Nudi Danica vilijamovke, kolače... na probu. Pa kome se svidi.
Desetak tisuća Zagrepčana protekli je vikend uistinu uživalo na Danima hrane i tradicijskih proizvoda Zagrebačke županije i grada Zagreba, koju je u povodu Svjetskog dana hrane, 16. listopada, priredilo 116 izlagača u Boćarskom domu.
– Ovo nam je prilika za kontakt s kupcima. Sudjelujemo na četiri do pet sajmova godišnje i na njima se u pravilu najbolje prodaje – zadovoljna je Irena Majcenović, koja je na sajmu predstavila i prodavala “Majcenović” vina iz svoje kuće.
Božidar Kušt iz Svetog Ivana Zeline proizvođač je sireva, a za sirare su, kaže, česte sajmišne prigode.
– Iako je zbog krize prodaja sira prepolovljena, najviše prodamo na tjednim sajmovima od Samobora, do Sesveta i Zlatara. Iz našeg mlijeka ne vadimo ništa, a to si mljekarska industrija ne može priuštiti – pohvalio se Božidar Kušt.
Na VII. izložbi meda Zagrebačke županije posjetitelji koji drže do zdravlja imali su priliku kušati i stotinjak uzoraka meda.
Domaći špek, sireve, vina, med kušalo deset tisuća Zagrepčana
Na VII. izložbi meda Zagrebačke županije posjetitelji koji drže do zdravlja imali su priliku kušati i stotinjak uzoraka meda.
Komentara 1
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
fino je to fotografirajte ljudi snimite kamerama, jer kada dodje EU o tome cete samo sanjati i sijecati se. U EU nema domace samo industrijsko, nemoze tamo neka kumica i kumek ugrozavati industriju i otimati im trziste, mijenjati ukus potrosaca,, pa oni su veliki i treba unistiti male.