denacionalizacija

Došli deložirati obitelj branitelja, oni se sklonili kod prijatelja

Deložacija u Harambašićevoj
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/5
28.03.2014.
u 12:35

Bivši branitelj Darko Vuković s obitelji se mora iseliti iz jednosobnog stana u Harambašićevoj u Zagrebu, u kojem je od 1987. godine. Stan je denacionalizacijom vraćen bivšoj vlasnici. Sudski ovršitelj u pratnji interventne policije jutros je stigao pred objekt nadgledati sele li Vukovići svoje stvari, no njih nije bilo

Desetak interventnih policajaca onemogućavalo je pristup stanu u Harambašićevoj 8/II, dok su inspektori obavljali deložaciju obitelji Vuković. Stan su napustili oko 10.30 sati, no bez prijašnjih stanara.

Kako doznajemo od susjeda, bivši hrvatski branitelj Darko Vuković sa svojom suprugom i troje djece napustio je objekt prije dva dana, navodno se privremeno preselivši k prijateljima na Žitnjak.

U omanjem jednosobnom stanu od 33,95 četvornih metara obitelj je živjela još od 1987. godine, no u postupku denacionalizacije imovine objekt je vraćen prijašnjim vlasnicima.

Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

Općinski građanski sud u Zagrebu 15. siječnja donio je rješenje po kojem Darko Vuković kao ovršenik mora iz stana u visokom prizemlju dvorišne zgrade na spomenutoj adresi iznijeti sve svoje stvari te da se stan preda ovrhovoditelju Zori Klarić iz Zagreba, vlasnici stana.

– Nije bankarska deložacija nego ovršiteljski postupak. No, grad je zakazao, jer ni oni ni vlasnica nisu osigurali kamion za selidbu – doznajemo od Marka Učića iz udruge Stop deložacijama.

Ivan Pernar, aktivist iste udruge, ističe da "krivnja nije na staroj-novoj vlasnici, njoj je isto učinjena nepravda".

– Ona je ušla u posjed svojega stana koji joj je vraćen, što je dokazala. A ovaj čovjek i obitelj živjeli su od 3500 kuna mirovine, muž i žena su nezaposleni, kamo će sad, ne znamo – objasnio je Pernar.

>>Policija iz kuće iznijela samohranu majku troje djece

Komentara 23

MI
Milkica
16:30 28.03.2014.

Zapravo je fascinantno da bi vlasnik kojem se (napokon) vrati stan trebao osigurati prijevoz stanarima koji su taj stan do tada koristili (neki ni ne plaćajući stanarinu, tj. najamninu). A koilko znam, mora platiti i ovrhovoditelja. Mi smo jedina zemlja u kojoj privatno vlasništvo baš ništa ne znači.

LJ
Little John
19:35 28.03.2014.

Pa kakve veze ima što je on branitelj? Provalio je u nečiji stan nekoliko godina prije rata i otuđio nečiju imovinu. Kad ćemo više prestati banalizirati krađu i lopovluk pod krinkom domoljublja i domovinskog rata? Tko će vlasniku stana nadoknaditiiti štetu/gubitak zadnjih 27 godina? Zašto je našem pravosuđu potrebno 27 godina da provedu zakon i red? To bi trebao biti naslov, a ne zašto će nakon 27 godina neki branitelj morati plaćati najamninu nakon 27 godina kao i svi drugi ljudi

BE
belimo
16:34 28.03.2014.

Što se tiče deložacije i suda sve je jasno jer pravom vlasniku je vračena imovina. Nije mi jasno kako on nije dobio neki stan kao branitelj kada su stanove uspjeli ugrabiti i oni iz minhen bojne,romi,bosanci,kosovari ili je baš caka u tome što on nije iz te kategorije. Darku svaka čast što se pristojno maknuo iz stana a na nama i državi je red da mu pomognemo. Bandiću...da te čujemo kako pomažeš u slučaju kada je naš,domaći čovjek u nevolji!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije