FOOLING AROUND BY FULIRANJE

FOTO Na Esplanadinu Oleander terasu mamit će buncek sa zeljem u tortilji, srneći ragu i vrući Orient Express kokteli

Zagreb: Predstavljanje gastronomske ponude ovogodišnjeg izdanja Fooling Around
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
1/49
14.11.2024.
u 20:20

Nakon prošlogodišnjeg Pariza, ove zime Fooling Around nas vodi u Veneciju, na još jednu postaju legendarnog Orient Expressa koji je stanicu imao i u Zagrebu te i bio glavni povod izgradnji hotela Esplanade Zagreb kako bi putnicima ovog jedinstvenog vlaka na raspolaganju bio jednako sofisticiran hotel, ističu organizatori

Buncek sa zeljem u tortilji, s domaćom kremom od hrena i začinskog bilja s potpisom chefice Ane Grgić Tomić, brojne varijante kobasica spremljenih prema receptu Mate Jankovića te srneći ragu s dodatkom piva i kvasca Marija Mandarića. Tek su ovo neki od aduta koje smo premijerno imali prilike kušati, a koji će od 28. studenog posjetitelje mamiti na Oleander terasu hotela Esplanade gdje se, u sklopu zagrebačkog Adventa, vraća Fooling around by Fuliranje, koju organiziraju kreativna agencija Kokoš ili jaje, MPG agencija i hotel Esplanade. – Nakon prošlogodišnjeg Pariza, ove zime Fooling Around nas vodi u Veneciju, na još jednu postaju legendarnog Orient Expressa koji je stanicu imao i u Zagrebu te i bio glavni povod izgradnji hotela Esplanade Zagreb kako bi putnicima ovog jedinstvenog vlaka na raspolaganju bio jednako sofisticiran hotel – ističu organizatori. 

Specijalitet pod nazivom Tartarissimo, odnosno goveđi tartar u kombinaciji sa sourdough foccaciom i Veli Jože sirom predstavila je ekipa iz Meneghetti Wine Hotel & Winery koja će, kako su istaknuli, na Fooling Around donijeti povezanost baštine i luksuza. U ponudi će imati i Bakalar in Bianco, bakalar u vučenom tijestu s dodatkom umaka od rajčice i kokosa, ali i Maiale Rustico, trganu svinjetinu u pecivu s dodatkom pesta od bosiljka i kajmaka te Panettone s kremom od vanilije. Na Oleander terasu smjestit će se i kućica pod nazivom JRE, a u kojoj će specijalitete spremati čak četiri chefa, među kojima je i Ante Udovičić iz Lemongardena koji nam je predstavio Yakitori od kozica uz kremastu juhu od češnjaka, dimljene paprike i kruha s herbal uljem te glazirani kupus na otvorenoj vatri, domaći hummus i prah od rozog đumbira. Chefica Floriana Ružić iz San Rocca nudit će pak sočni svinjski flam u korici od pistacija, s kremom od kupusa i umakom od poriluka i juiceom, dok će se ćufte sa salsom i spumom od krumpira spremati prema receptu chefa Vjeka Bašića iz Konobe Boba. 

Zagreb: Predstavljanje gastronomske ponude ovogodišnjeg izdanja Fooling Around
1/49

Ponudu Esplanadine kućice predstavila je chefica Ana Grgić Tomić na čijem će se jelovniku, između ostalog, suhi buncek sa zeljem u tortilji, s domaćom kremom od hrena i začinskog bilja, ali i fileke s pancetom, začinskim biljem i parmezanom. Guštat će se ondje i u sočnom burgeru s junećom pljeskavicom s dodatkom marmelade od luka, kiselih krastavaca i ukiseljene ljutike, hrskavo-kremastim kroketima u kombinaciji kulena s marmeladom od paprike, aiolijem od paprike, rikolom i ukiseljenim lukom, a nudit će i svoj najpoznatiji specijalitet, zapečene štrukle. Moći ćete se ondje i zasladiti i to vrućim crumbleom od brusnice s dodatkom aromatizirane naranče i đumbira s kremom od javorovog sirupa i vanilije. 

Prema receptima chefa Marija Mandarića u Noelovoj kućici spremat će se pak srneći ragu, a u suradnji s Ivanom Temšićem, nositeljem prestižne titula hrvatskog MasterChefa, ponudit će i nekoliko lokalnih gastronomskih koncepata. Guštat će se ondje i u neizostavnim delicijama poput kobasica Instituta za kobasice by Mate Janković, ali i burgerima s potpisom chefa Ivana Zidara koji će se spremati u kućici Mason Burgers & Stuff. Na jelovniku će se tako naći Špaleta s istarskim sirom, Dry aged burger te Pork belly s kimchijem i ananasom. Popularni Boogie Lab na čelu s chefom Mijom Volarevićem nudit će pak tri vrste lazanja, među kojima su i one u slatkoj verziji s jabukama, ali i klasične s raguom te carbonarom. Za "tekuća pitanja" bit će zadužen koktel-majstor Vjenceslav Madić poznat kao Master Kishoni koji je za zimska druženja na otvorenom osmislio šest novih koktela, od kojih je ovom prigodom predstavio topli Mojito i Orient Express koji spaja okus slatkih marelica i svježih citrusa. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije