Drama u Velikoj Gorici

FOTO Pijani ZET-ovac busom udario automobil i pobjegao s mjesta nesreće, lovili ga susjedi

Foto: Kronike VG
1/2
15.06.2023.
u 13:36

"Na mjesto događaja upućena je interna kontrola ZET-a, kao i policija koje je alkotestiranjem utvrdila prisutnost alkohola u organizmu vozača koji je suspendiran te je pokrenut postupak koji prethodi izvanrednom otkazivanju ugovora o radu", javili su nam u ZET-u

Nesvakidašnja prometna nesreća zbila se u ponedjeljak oko podneva u Velikoj Gorici. ZET-ov autobus, linija 315, udario je u osobno vozilo parkirano u Ulici Matice hrvatske u Velikoj Gorici, a prilikom udarca automobilu je zadnja desna guma izletjela iz ležišta. U autobusu, srećom, u trenutku nesreće nije bilo putnika, no ponašanje ZET-ova vozača nakon nesreće šokiralo je Velikogoričane

– Čula sam jak udarac, pogledala kroz prozor i vidjela auto u ogradi i nigdje nikoga. Prvo sam mislila da je susjeda udarila u ogradu. Ljudi koji su vidjeli što se dogodilo rekli su da je udario vozač autobusa ZET-a i pobjegao. Sjela sam u svoj auto i otišla na autobusni kolodvor – ispričala je jedna od susjeda za portal Kronikevg. 

Foto: Kronike VG

Sporni autobus, nastavlja ona, uočila je kako stoji na stanici i prima putnike pa je vozača, uz pomoć njegovih kolega, natjerala da izađe i vrati se na mjesto nesreće, gdje je ubrzo stigla policija koja je utvrdila da je vozač ZET-a u trenutku nesreće bio pod utjecajem alkohola. 

A da je u ponedjeljak u Velikoj Gorici došlo do nezgode koju je skrivio njihov pijani vozač, potvrdili su nam i iz ZET-a. 

– U nezgodi je došlo do materijalne štete. Na mjesto događaja upućena je interna kontrola ZET-a, kao i policija koja je alkotestiranjem utvrdila prisutnost alkohola u organizmu vozača. Na temelju navedenog vozač je promptno suspendiran te je pokrenut postupak koji prethodi izvanrednom otkazivanju ugovora o radu – javili su nam u ZET-u te najoštrije osudili ponašanje vozača. 

VEZANI ČLANCI:

– Zagrebački električni tramvaj ne tolerira nepravilnosti u radu zaposlenika, a posebice vožnje pod utjecajem alkohola koja je strogo zabranjena, kako internim, tako i zakonskim aktima prema kojima vozači i kazneno odgovaraju za svoje postupke u prometu –poručili su. 

VIDEO: Udruga za zaštitu okoliša Resnik organizirala prosvjed ispred Skupštine grada

Komentara 5

Avatar Bell940
Bell940
15:43 15.06.2023.

Kak se to parkira, kriv je

Avatar mrIvan
mrIvan
23:33 15.06.2023.

Da je to jedini ZET-ov vozač pod utjecajem - bilo bi to sjajno.

GE
gerila
15:29 15.06.2023.

Svašta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije