Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLJEDICA golemih GUŽVI

FOTO Pogledajte opustošene police u dućanu koji je radio u nedjelju: 'Trgovkinje su padale s nogu'

Kolona ispred Avenue Malla
Foto: Dario Topić
1/7
08.01.2024.
u 09:37

Većina centara i trgovina odlučila je spojiti dva neradna dana, Sveta tri kralja i nedjelju, što je rezultiralo ogromnim gužvama u trgovinama koje su te dane odlučile otvoriti svoja vrata.

Na Facebook stranici Halo, Inspektore osvanule su fotografije na kojima se vidi kako su izgledale police Konzuma u Avenue Mallu u nedjelju, 7. siječnja, u večernjim satima. Taj su dan, naime, radile tek rijetke trgovine i pekarnice, tako da su mnogi Zagrepčani pohrlili u šoping-centar Avenue Mall, jedini veći šoping-centar koji je radio. U sklopu centra bio je otvoren i Konzum, a ondje su, kao i u ostatku poslovnica u Avenue Malla, zabilježene velike gužve.

– Jedini trgovački centar u Zagrebu (uz Super novu i Garden Mall) koji je danas radio top tema je cijeli dan ne samo hrvatskih već i inozemnih portala. Neviđene gužve, redovi, kolone automobila koje su čekale na ulazak u trgovački centar, dupke puni parkinzi... To je sve već objavljeno u medijima.

I mi nećemo o tome. Mi ćemo vam pokazati kako je izgledao Konzum u tom trgovačkom centru danas, predvečer. Osim što su trgovkinje cijeli dan padale s nogu i pokušavale smanjiti redove i usput popuniti police, kaos nije prestajao. Štoviše, on je sve više jačao i jačao. Sve se kupovalo. Od voća i povrća do proizvoda za higijenu, mliječnih i mesnih proizvoda, pića, cigareta, sendviča – sve što se moglo staviti u košare ili kolica.

Bili smo, kao novinari, baš zbog toga triput u tom Konzumu i u tome trgovačkom centru. Svaki put gužva je bila nevjerojatna. Pa i dok ovo pišemo. Slike koje vam donosimo najbolje svjedoče o "posljedicama" prve radne nedjelje i to u zagrebačkom trgovačkom centru koji je danas radio i koji je zbog kiše vlastite podzemne garaže na tri razine imao "dodatnu prednost" u odnosu, recimo, na Super novu ili Garden Mall, gdje su također bile gužva, ali ne kao u Avenue Mallu.

VEZANI ČLANCI:

Toliko o tome koliko su građani Hrvatske (zaista) za neradne nedjelje i spremni za "preživljavanje" dva neradna dana u komadu. O psovkama i trgovaca i potrošača ovaj put nećemo pisati. A bilo ih je. Itekako. A zna se i zašto, piše stranica Halo, inspektore uz fotografije ispražnjenih polica Konzuma.

Podsjetimo, novozagrebački šoping-centar jedan je od rijetkih koji su u nedjelju odlučili raditi po uredovnom radnom vremenu za nedjelju, odnosno od 9 do 21 sat. Većina centara ipak je odlučila spojiti dva neradna dana, Sveta tri kralja i nedjelju, pa su tako u nedjelju bili zatvoreni Arena centar, City Centar One na Žitnjaku, kao i onaj na Jankomiru, Westgate te Z centar, uz iznimku kina Cinestar, dječjih igraonica, kafića i restorana.

Gužve su bile i unutar centra, nije bilo slobodnog mjesta u kafiću, trgovine su bile pune, a najgore su scene zabilježene u Konzumu, koji je bio otvoren do 21 sat. Veliki redovi stvarali su se i ispred pekarnice Dubravica, gdje je odjednom čekalo i po 40-ak ljudi. 

VIDEO Unijeli prometni znak u ZET-ov autobus

Komentara 100

PR
pravdenik
11:30 08.01.2024.

umjesto da se ogrnaičava rad trgovina na 16 nedjelja u godini, otreba ograničiti rad radnika na 16 nedjelja godišnje,a trgovci ako žele raditi sve nedjelje, neka zaposle dodatne radnike i problem rjiešen!

Avatar Asterix
Asterix
11:28 08.01.2024.

A sve se jednostavno moglo rješiti zakonom o radu, i to ne samo za trgovinu. Koliko nedjelja maksimalno radnik može odraditi (npr. 16) povećanje satnice 100%, 2 slobodna dana u tjednu... i sve bi se posložilo samo od sebe.

DE
Dembelli
11:50 08.01.2024.

najgora stvar vlade je što se na ovakav način miješ u gospodarstvo. vlada i država trebaju zaštititi radnika, a ne braniti trgovinama rad..znači ako je 16 radnih nedjelja maksimum, onda država treba kontrolirati da niti jedan radnik ne radi više, a trgovine neka rade koliko nedjelja žele!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije