Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
električni "martes"

FOTO Studenti FSB-a predstavili novi bolid: 'Brzinu od 100 km/h postiže za samo 3,7 sekundi'

Zagreb: Predstavljanje novog električnog bolida studentske udruge FSB Racing Team
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/30
30.06.2024.
u 17:31

Predstavljanje Martesa iznimno je važan događaj za nas zato što sponzorima, profesorima i javnosti prikazujemo produkt našeg cjelogodišnjeg rada i uloženog truda. Svi članovi FSB Racing Teama složno su i vrijedno radili kako bi bolid bio spreman na vrijeme te kako bismo ga predstavili na najbolji mogući način, istaknuo je voditelj tima Filip Čavić

Ima šasiju tešku 24 kilograma, ukupno teži gotovo 200, a brzinu od 100 kilometara na sat postiže za samo 3,7 sekundi. Performanse su to najnovijeg, četvrtog po redu, električnog bolida koji su izgradile vrijedne ruke studenata Fakulteta strojarstva i brodogradnja, odnosno članova FSB Racing Teama, a novog ljubimca po imenu "Martes", javnosti su, u prostorima Sveučilišta u Zagrebu u Cimermanovoj, predstavili u petak. 

– Predstavljanje Martesa iznimno je važan događaj za nas zato što sponzorima, profesorima i javnosti prikazujemo produkt našeg cjelogodišnjeg rada i uloženog truda. Svi članovi FSB Racing Teama složno su i vrijedno radili kako bi bolid bio spreman na vrijeme te kako bismo ga predstavili na najbolji mogući način. Veoma sam ponosan što smo uspjeli u svom naumu i zahvalan našim sponzorima koji nas vjerno prate i usmjeravaju. Uskoro počinje i najuzbudljiviji dio sezone, a to su natjecanja – istaknuo je voditelj tima Filip Čavić. 

VEZANI ČLANCI: 

Novu će jurilicu, dodaje, testirati na studentskim natjecanjima u Češkoj i Poljskoj te na FS Alpe Adria, gdje se nadaju odličnim rezultatima. Svečanost predstavljanja, među ostalima, uveličali su i dekan Fakulteta strojarstva i brodogradnje Zdenko Tonković, mentor projekta Darko Kozarac te predstavnici brojnih sponzora kao što su Rimac Group, dSPACE, TIKT Performance, RASCO i AVL

– Tijekom ove akademske godine suočili smo se s brojnim izazovima koji su nas oblikovali i mnogo toga naučili. Ovaj bolid nije samo proizvod našeg rada i neprospavanih noći u garaži, već i svojevrsno svjedočanstvo o snazi volje, upornosti u ostvarivanju zajedničkih ciljeva, ali i borbenosti prilikom rješavanja problema na koje smo putem naišli. Nakon prošlogodišnje 20. obljetnice postojanja udruge, ove smo godine odlučili na poseban način predstaviti našu strast i predanost inovacijama. Svaki kilogram mase, milimetar duljine i sekunda ubrzanja, predstavljali su za nas novu granicu koju treba prijeći – poručuju iz FSB Racing Teama. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije