Pješačka zona

FOTO, VIDEO: Projekt Q'Art zašerenio cijelu Ilicu, Zagrepčani uživali u kreativnom programu

Zagreb: Održano proljetno izdanje festivala Projekt Ilica Q'Art
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/34
01.05.2022.
u 18:15

Radi se o kolektivnom multidisciplinarnom projektu koji kroz društvene prakse, akcionizam, community art i public art postaje pokretač društvenog, ekološkog, estetskog i poetskog angažmana

Ilica, jedna od najstarijih zagrebačkih ulica danas se ponovno zašarenila. Prvo ovogodišnje, proljetno izdanje Projekta Ilica: Q'Art ondje je privuklo stotine Zagrepčana koji su špancirali i uživali u bogatom a kreativno-umjetničkom, obrtničkom, dizajnerskom i edukacijskom programu. 

Promet je na Ilici od Frankopanske do Republike Austrije bio zatvoren do 16 sati što je pješacima omogućilo slobodno kretanje i uživanje u ponovno oživljenom gradskom prostoru. 

Projekt Ilica: Q’Art je kolektivni public art projekt u procesu koji istražuje suvremeno i socijalno nasljeđe povijesnih avangardi, novih i progresivnih umjetničkih praksi, metoda i tehnologija, njihov utjecaj na društvene procese te istovremeno predstavlja suradnju umjetnika i građana na ključnim društvenim i ekološkim temama. 

Radi se o kolektivnom multidisciplinarnom projektu koji kroz društvene prakse, akcionizam, community art i public art postaje pokretač društvenog, ekološkog, estetskog i poetskog angažmana. 

Ilica Q'Art ove će se godine održati u četiri termina, a idući je zakazan već za 12. lipnja. 

Atmosferu s ovogodišnjeg Q'Arta provjerite u videu ispod i galeriji iznad. 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije