društvo arhitekata:

Gdje je zapeo velebni projekt uređenja Save?

rijeka sava
Goran Stanzl/PIXSELL
18.06.2013.
u 12:37

Čačićev je projekt, naime, trebao krenuti u realizaciju već ovog srpnja, no neće

U Društvu arhitekata Zagreba u srijedu 19. lipnja u 18 sati održat će se prezentacija projekta uređenja toka rijeke Save kako bi se nastavila rasprava i dobilo što kvalitetnije konačno rješenje. Naime, projekt koji je prije više od godinu dana najavio tadašnji drugi čovjek Vlade Radimir Čačić, a koji uključuje i gradnju pet hidroelektrana na prostoru od Slovenije do Siska, trebao je krenuti u realizaciju već ovog srpnja.

Kako se od tada on nije bitnije pomaknuo, stručnjaci DAZ-a odlučili su dati svoj doprinos promišljanju potencijala i razvoja ovog neprocjenjivog prostora koji je bitan element i gradskog identiteta i održivog razvitka. Iako je načelan projekt poznat, stručnjaci tvrde da je još sve u fazi planiranja i da je svaka nova ideja dobrodošla.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije