Vino iz vinograda koji su posadili studenti Agronomskog fakulteta i divljač iz lovišta u kojima studentske sate provode polaznici Šumarskog fakulteta bit će posebna ponuda na jelovniku u novom restoranu na kraju Maksimirske šume.
Spremno za brucoše
Plan je to iz projekta Zeleni paviljon na kojem Sveučilište radi već nekoliko godina, a početkom nove akademske godine trebalo bi biti spremno za nove brucoše. A dočekat će ih menza, dvorana za sastanke i smještajni kapaciteti za studente i profesore na razmjeni, i to na krovu restorana.
Investicija je vrijedna 15 milijuna kuna, a radovi bi trebali uskoro početi.
– Ovi fakulteti po prirodi su izdvojeni iz grada i studenti koji tu studiraju hrane se u menzi koja je podrumska. Već godinama planiramo ovaj projekt i sad smo konačno osigurali novac za njegovu realizaciju – kazao je Bojan Baletić, prorektor za prostorni razvoj i međuinstitucijsku suradnju Sveučilišta u Zagrebu.
Šumarski i Agronomski fakultet imaju oko 3000 studenata, a istovremeno će njih 300 moći ručati u novom restoranu.
Otvoreni za sve
– Osim standardnog “menzaškog” menija naša ideja je da se na posebnoj ponudi nađe i ono što studenti sami proizvode i uzgajaju, vino i divljač. Osim toga, restoran je zamišljen i kao prostor razmjene ideja, naročito dvorana koja će imati 100 mjesta pa će tako služiti za prezentacije, seminare... – kazao je prorektor Baletić.
Studenti će i sami sudjelovati u gradnji Zelenog paviljona čije idejno je rješenje napravio studio 3LHD.
– U dogovoru s arhitektima naši studenti sa Šumarskog fakulteta radit će drvenariju, a plan je i da se kućice koje bi trebale biti smještene na krovu rade od drveta iz naših šuma – dodao je Baletić. Zeleni paviljon neće biti rezerviran samo za studente. Sveučilište je u pregovorima s Gradom Zagrebom da ga izletnicima ponudi kao jednu od destinacija Maksimirskog parka.
– Bili bismo otvoreni za javnost s posebnim ponudama i cijenama – zaključio je prorektor.
Konačno nešto lijepo u našem gradu.