POKRENULI JAVNU NABAVU

Grad: Osnovna škola Borovje bit će dograđena za prelazak u jednosmjensku nastavu

Zagreb: Tomislav Tomašević i njegovi zamjenici otvorili novi područni objekt Dječjeg vrtića Zrno i dali izjavu za medije
Goran Stanzl/PIXSELL
14.09.2024.
u 15:51

Škola će u konačnici imati bruto površinu 5354 kvadrata s učionicama razredne nastave, kabinetima i pratećim prostorima te novim kuhinjskim pogonom s blagovaonicom. Na taj način će se osigurati potreban školski prostor za jednosmjenski rad škole

Grad Zagreb pokrenuo je postupak javne nabave za projekt rekonstrukcije i opremanja Osnovne škole Borovje kojim će postojeća škola biti proširena za oko 2000 metara kvadratnih. Dograđena OŠ Borovje dobit će deset novih učionica na južnoj strani postojećeg objekta. Škola će u konačnici imati bruto površinu 5354 kvadrata s učionicama razredne nastave, kabinetima i pratećim prostorima te novim kuhinjskim pogonom s blagovaonicom. Na taj način će se osigurati potreban školski prostor za jednosmjenski rad škole.

Ukupna procijenjena vrijednost investicije iznosi 5,3 milijuna eura, a s obzirom da je projekt dobio inicijalnu suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih, očekuje se da će biti većinski financiran iz NPOO sredstava. – Uz izgradnju nove OŠ Horvati gdje uskoro kreću radovi, i OŠ Borovje za koju smo upravo raspisali postupak nabave za radove, pripremamo još niz projekata izgradnje i dogradnje škola za prelazak u jednosmjensku nastavu, o kojima ćemo informirati javnost u narednim mjesecima – istaknula je zagrebačka dogradonačelnica Danijela Dolenec.

VEZANI ČLANCI: 

Iz Grada podsjećaju kako su za vrijeme mandata aktualne gradske uprave izgrađene, dograđene ili obnovljene i OŠ Miroslava Krleže, OŠ dr. Ivan Merz, OŠ Vugrovec-Kašina, PŠ Vugrovec, Učenički dom Ante Brune Bušića, OŠ Petra Zrinskog, Glazbena škola Blagoja Berse, Gimnazija Tituša Brezovačkog, OŠ Ante Kovačića, OŠ Dragutina Domjanića, OŠ Augusta Šenoe, PŠ Pongračevo, OŠ Savski Gaj, PŠ Blato, XII. gimnazija, OŠ Jure Kaštelana, Hotelijersko-turistička škola, OŠ Ksavera Šandora Gjalskog, OŠ Bukovac, OŠ Kupinečki Kraljevec, DV Kašina, DV Sesvete, Vladimira Vidrića, DV Sesvetska Selnica, DV Odranski Obrež, DV Ivanja Reka, DV Gajnice i DV Žitnjak. A trenutno su u izgradnji i dječji vrtići u Svetoj Klari, Sesvetskoj Sopnici, Novom Retkovcu, Studentskom Gradu, Jabuka i Cerje te osnovne škole Jakuševec, Lučko i područna škola Ježdovec. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije