Novi klub

Grad uređuje podrum Gradske kavane i iznajmljuje za jazz klub

Radovi na preuređenju su u tijeku te se njihov dovršetak očekuje u svibnju
Borna Filić/PIXSELL
24.03.2011.
u 14:15

Na javnom natječaju za zakup 451,99 kvadrata prostora na Trgu bana Jelačića zakup je dobio menadžer Dražen Kokanović

U podrumu Gradske kavane na Trgu bana Jelačića otvara se jazz klub. Odlična je to vijest za sve ljubitelje jazza, posebice što je nakon smrti Boška Petrovića zatvoren legendarni BP Club. Iako se o njegovu otvaranju pričalo još ranije, radovi su se sada zahuktali. Investitor potrebne dokumentacije i adaptacije kavanskog podruma je Grad Zagreb, a zakupnik Dražen Kokanović.

– Raspisan je javni natječaj za zakup podruma Gradske kavane, ukupne površine 451,99 četvorna metra, i to za obavljanje kulturno-glazbene djelatnosti te za caffe bar i noćni klub. Ugovor o zajedničkom zakupu potpisan je između Grada Zagreba kao zakupodavca te Kulture glazbe i Sapienti Sat d.o.o. iz Zagreba kao zakupnika – kažu iz Gradskog ureda za prostorno uređenje.

U podrumu su se, nastavljaju, obavljali radovi na zaštiti od vlage, izolatorski radovi, sanacija instalacija i konstruktivnih elemenata građevine.

– U tijeku je izvođenje završnih radova, a prema operativnom planu završetak se predviđa u svibnju ove godine – kažu.

Tada će Grad Zagreb predati taj prostor zakupodavcu, odnosno Draženu Kokanoviću koji će ga dodatno opremiti za potrebe jazz kluba. No, prije ljeta ne treba očekivati otvorenje. Dražen Kokanović ukratko nam je rekao da u lipnju ima već organizirane manifestacije pa će otvaranje jazz kluba morati pričekati. A iako vlasnici Gradske kavane, obitelj Zubak, ne sudjeluju u uređenju jazz kluba, iz kavane poručuju da im odgovara otvorenje.

– Jazz klub sigurno će upotpuniti ponudu u središtu grada. Nakon uživanja kod nas u kavani, gosti će, primjerice, nakon večere nastaviti s druženjem uz jazz glazbu – rekao je Karlo Primorac, voditelj restorana u Gradskoj kavani.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije