NA PODRUČJU DONJEG DESINCA

Građani mislili da zaključavaju svoja vozila, a on ih posebnim uređajem ometao: Ukrao im novac i dokumente

Foto: PUZ
1/2
01.08.2024.
u 11:54

Policijski službenici iz PP Jastrebarsko u osobnom su automobilu marke VW Golf zagrebačkih registarskih oznaka kojim se koristi osumnjičeni, obavljenom pretragom pronašli su uređaj za elektronsko ometanje zaključavanja vozila

Koristeći uređaj za elektronsko ometanje zaključavanja vozila, 64-godišnjak je onemogućio zaključavanje nekolicine automobila na području Donjeg Desinca pa iz njih otuđio novac i razne druge stvari, javlja zagrebačka policija. Operirao je, tako, od od 2. do 26. srpnja, a policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 64-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela "Teška krađa".

"Pa je tako, sumnja se, 2. srpnja u popodnevnim satima na području Desinca, koristeći uređaj za elektronsko ometanje zaključavanja vozila onemogućio zaključavanje parkiranog osobnog automobila marke Mitsubishi mađarskih registarskih oznaka, vlasništvo 79-godišnjeg mađarskog državljanina, da bi potom prišao vozilu te iz njega otuđio nekoliko tisuća eura", stoji u priopćenju PUZ-a.

A 14 dana kasnije, ponovno je ponovio akciju pa u jutarnjim satima iz parkiranog Opela ponovno ukrao nekoliko tisuća eura. Ni tu se nije zaustavio pa je zločin ponovio još jednom. Iz parkiranog Mercedesa austrijskih tablica, uzeo je novac i dokumente.

VEZANI ČLANCI:

Policijski službenici iz PP Jastrebarsko u osobnom su automobilu marke VW Golf zagrebačkih registarskih oznaka kojim se koristi osumnjičeni, obavljenom pretragom pronašli su uređaj za elektronsko ometanje zaključavanja vozila.

Materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 4300 eura, a nakon završenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog muškarca policijski su službenici Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu podnijeli posebno izvješće.

VIDEO U Zagreb je sletio Airbus A220, novi zrakoplov Croatia Airlinesa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije