Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rougemarin park

Gušta se u pašticadi od tune, cevicheu, janjećem šišu i sladolednoj piti

storyeditor/2022-08-26/PXL_250822_95298992.jpg
Foto: Željko Hladika/Pixsell
1/37
29.08.2022.
u 11:35

Delicije s potpisom do 11. rujna možete kušati u Chef's Parku, gdje svoja jela predstavljaju šestorica kulinarskih znalaca, a provjerili smo i ponudu i cijene

Iako je ljeto pri kraju i večeri su sve hladnije, mjesta za izlazak s društvom nakon radnog dana još ima. Jedno takvo svakako je Chef's Park, gdje do 11. rujna možete kušati jela šestorice eminentnih hrvatskih kulinarskih znalaca. Otvoren je u Rougemarin Parku, a domaćin Marin Medak s kolegama Mariom Mandarićem, Mariom Miheljom, Stjepanom Vukadinom, Vidom Nikolićem i Robertom Hromalićem predstavlja dosad nepoznate delicije. Uživati se tako može, primjerice, u cevicheu od marinirane bijele ribe, sicilijanskoj pizzi sa salamom bresaola te piti sa sladoledom dizajniranoj posebno za ovu priliku.

Tacosi i "katsu piletina"

– Ideja je bila da predstavimo jela koja se nisu mogla nigdje kušati. Neka još nisu popularizirana, a u njima smo spajali naizgled nespojive namirnice – govori chef restorana RougeMarin. U svoju je ponudu Medak uvrstio "taleggio i salsa burger" s pecivom od batata u čijem okusu možete uživati za 64 kune. Šest kuna više stoji "janjeći shish s tzatziki somunom" spravljen s osvježavajućim grčkim umakom, a u ponudi je i pizza od tradicionalnog sicilijanskog tijesta na koje je dodao poznatu talijansku salamu​ bresaola, mini rajčice, sir, masline i rukolu, što ćete platiti 94 kune.

Mario Mihelj, chef restorana El Toro, čije smo burgere imali prilike kušati, primjerice, na jarunskom Food Trucku, ovoga je puta odlučio predstaviti tri potpuno drukčija jela. Tako se na njegovu meniju našao ceviche, peruanski klasik od sirove marinirane bijele ribe s kremom od batata i limete te kiselom ljutikom i kukuruzom, porcija kojeg stoji 65 kuna. Najprodavaniji su popularni tacosi s piletinom i guacamole salsom, za koje ćete izdvojiti 60, a mislio je i na vegane pa za cijenu od 55 kuna pripremio salatu od kvinoje s avokadom, mangom i ukiseljenim gljivama te posutu sezamom. Mesne delicije od govedine nudi pak chef Mario Mandarić, čija kućica radi na "zero waste" principu. A u njoj možete naći klasičan burger od goveđeg mesa čija je cijena 85 kuna, tatarski biftek koji stoji tri kune više te domaću tjesteninu s govedinom, rajčicama i mladim lukom, začinjenu bijelim vinom, koju ćete platiti 95 kuna.

– U mom restoranu u Splitu na kraju dana u smeću završe samo ljuske od luka pa sam to želio prenijeti i ovamo. Praktično se jedno jelo veže na drugo pa korijen zelene salate čije listove stavljam u burger, primjerice, poslije koristim u temeljcu za tjesteninu – ističe Mandarić, koji je lani uvršten na Forbesovu listu "30 ispod 30", i to upravo zbog podizanja svijesti o iskorištavanju otpada u restoranskoj industriji.

Tuna je zajednički nazivnik triju jela prema receptima Stjepana Vukadina, poznatoga iz MasterChefa. Pripremio je burger od tune s domaćom majonezom za 88 kn, tartar od tune s emulzijom od naranče i bračkim marinikom za 80 kn i pašticadu od tune s kremastom palentom za 98 kuna.

– U suradnji s kolegom Mandarićem htio sam pokazati da se od jedne namirnice može napraviti više različitih jela. Tako je njemu osnovna baza goveđe meso, a meni tuna – ističe Vukadin.

Majstor dalekoistočne kuhinje Vid Nikolić odlučio je predstaviti četiri jela, a među njima je i "katsu piletina" s rižom, krastavcima i lukom, prelivena katsu umakom. Porciju ćete platiti 65 kuna, a osmislio je i vegansku varijantu s tofuom, kikirikijem, mladim lukom i đumbirom za deset kuna manje. A poznati slastičar Robert Hromalić, vlasnik Le Kolača, klasičnu je festivalsku ponudu sladoleda upotpunio novim specijalitetom. Riječ je o pitama sa sladoledom u tri okusa po cijeni od 36 kuna, a možete birati između kombinacije Madagascar vanilije i jagode, čokolade i višnje te lješnjaka i slane karamele.

Uz koktele i koncerte

Osvježenje možete pronaći i u RougeMarinovoj kućici, gdje se nude kokteli poput Mojita ili Mule od đumbira i mente po 49 kuna. Četiri kune više je Berry Collins s votkom i pireom od jagode, a možete se počastiti i vinima ili pjenušcima koji se prodaju i na butelje i na čaše. Za butelju hvarskoga pošipa izdvojit ćete, primjerice, 230 kuna, za čašu 38, a po istoj cijeni možete dobiti i sauvignon citrusnih aroma s dodatkom tropskog voća.

Kako se delicijama ne biste častili u tišini, organizatori su se pobrinuli i za odličan koncertni dio manifestacije. Otvorila ga je Vatra, a očekuju vas i Scifidelity Orchestra u četvrtak te Hot and Spicy Friday koji će začiniti DJ Yakka. Dan poslije stiže DJ Fabian Jakopetz, a posljednjeg vikenda manifestacije rasplesat će vas Mihael Kvorka Trio te DJ-evi Tom Bug i Stanko Bondza. Ulaz je besplatan, cijene hrane i pića izražene su u kunama i u eurima, a Chef's Park posjetiti možete svakog radnog dana od 17 do 23. Petkom i subotom pak zabava je sat dulje.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije