BOJE SE GROZNICE ZAPADNOG NILA

Zagrebački HSLS poziva na hitne mjere protiv otpada, komaraca i glodavaca u gradu

Konferencija za medije HSLS-a Grada Zagreba
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
02.09.2024.
u 12:15

Osim na problem s komarcima, Jelić se osvrnuo i na aktualni problem parkiranja u gradu. Pozdravili su odluku gradonačelnika o odgodi implementacije tzv. blokovskog parkiranja, ali ističu da se problem parkiranja neće riješiti bez izgradnje novih podzemnih garaža.

Saborski zastupnik Darko Klasić i Kristijan Jelić, potpredsjednik HSLS-a Zagreba na konferenciji za medije su izrazili su zabrinutost zbog trenutnog stanja u Zagrebu, posebno u pogledu problema s otpadom i neoržavanja zelenih površina u gradu. Klasić je naglasio kako su Zagrepčani gotovo navikli na neredoviti odvoz otpada, što je postalo svakodnevna pojava u mnogim gradskim četvrtima. No, ekstremne ljetne vrućine dodatno su pogoršale problem, stvarajući povoljne uvjete za širenje komaraca i glodavaca, što predstavlja ozbiljnu prijetnju zdravlju građana.

– Zapušteni parkovi i neodržavane zelene površine nisu samo estetski problem, one su sada staništa komaraca i glodavaca. Situacija s komarcima je posebno zabrinjavajuća jer je u Europi zabilježeno 151 slučaj groznice Zapadnog Nila, od čega nekoliko slučajeva i u Hrvatskoj – upozorio je Klasić.

S obzirom na ovakvo stanje, HSLS poziva gradsku vlast na hitnu reakciju, uključujući provođenje izvanredne deratizacije i zaprašivanja komaraca u svim dijelovima grada. Također, traže redovitiji odvoz otpada i održavanje zelenih površina kako bi se spriječili daljnji problemi i ugroza po zdravlje stanovnika.

POVEZANI ČLANCI:

Osim na problem s komarcima, Jelić se osvrnuo i na aktualni problem parkiranja u gradu. Pozdravili su odluku gradonačelnika o odgodi implementacije tzv. blokovskog parkiranja, ali ističu da se problem parkiranja neće riješiti bez izgradnje novih podzemnih garaža.

– Naravno ni ovaj postojeći model nije pravedan prema ostalim stanovnicima našeg grada. Slažemo se da je Zagreb potrebno podijeliti u više (većih) blokova. Primjerice centar grada bi se sastojao od dva bloka, umjesto predloženih četiri, i ne bi postojala mogućnost parkiranja u ostalim zonama, ali ni to ne rješava problem parkiranja u našem gradu. Bilo bi bolje da se gradonačelnik uz pomoć MUP-a pozabavi lažnim prijavama prebivališta ili boravišta, te na taj način smanji broj povlaštenih parkirnih karata – izjavio je Jelić.

Komentara 1

TM
trade_mark
12:00 03.09.2024.

Zagrebački HSLS poziva na hitne mjere protiv otpada, komaraca i glodavaca u gradu - pozivaju na hitne mjere protiv samih sebe? genijalno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije