Degustacija čokolada, torti, pralina, slatkih tapasa, gostovanja nekoliko vrhunskih kuhara i slastičara, radionice u kojima se može doznati koje vino odgovara uz razne čokolade, čarobni trikovi s čokoladom, samo je dio onoga što će posjetitelji moći vidjeti od 9. do 14. veljače na Trgu bana Josipa Jelačića u sklopu 2. regionalnog festivala čokolade Zagreb Chocofest 2013.
Ponukani odličnim posjetom (prema organizatorima 300.000 ljudi) na prošlogodišnjem festivalu, organizatori iz tvrtke Tvornica događaja nisu dugo razmišljali o nastavku ovog zanimljivog događaja.
– Za razliku od prošlogodišnjeg festivala na kojem je bilo dosta inozemnih izlagača, ove godine odlučili smo promovirati domaće proizvođače, pogotovo one male obrte kojih je sve više – kazala je Sanja Bančević Madenica, direktorica Chocofesta na konferenciji za medije održane u vinoteci i wine baru Dobra vina, jednog od partnera ovogodišnjeg festivala. Damir Horvat iz Dobrih vina opisao je vinare i čokolatere kao ljude koji su vrlo slični, jer ih povezuje ista ljubav i strast prema onom što rade. Dokazao je to i na primjeru nekoliko kombinacija jela (losos s bućinim uljem i čokoladom te bijelim vinom) koje će moći isprobati i posjetitelji na njihovim radionicama.
I ovogodišnji festival, uz medijskog pokrovitelja Večernji list, imat će humanitarnu notu te će se u ponedjeljak 11. veljače u 11 sati postaviti 15 metara dugačka torta tvrtke Mlinar, a kriške torte prodavat će se po 10 kn i prikupljena sredstva namijenjena su udruzi Zamisli koja se bavi promicanjem kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom