Janjeći carpaccio, janjeća ragu juha, istarski fuži s janjećim raguom, paška janjetina s ražnja, zapečeni štrukli s ovčjom skutom. Ovi specijaliteti na meniju su prve, osnivačke večere Kluba ljubitelja janjetine, usko specijaliziranog za poznavanje i kušanje te gastronomske poslastice.
Okupit će se u četvrtak u 19 sati u restoranu "Pod mirnim krovom" u Fijanovoj ulici, odakle se miris pečene janjetine širi desetljećima. Članovi mogu postati svi koji vole janjetinu, članstvo je besplatno, a učlanjenjem će dobiti karticu koja će im davati pravo na 10-postotni popust u restoranu "Pod mirnim krovom".
– Putem te kartice vidjet će se i koliko je tko pojeo janjetine, dijelit ćemo i nagrade – kaže Marko Bader koji vodi Klub. Okupljat će se jednom mjesečno, a već u ožujku organizirat će kušanje i usporedbu okusa janjetine iz raznih područja Hrvatske. Član se može postati i putem Facebook stranice, gdje će objavljivati i novosti iz Kluba.