Nada u ozdravljenje

Ivana Šišak: Ponovno se rodila nada da će se Božidar izvući

obitelj šišak (1)
Privatni album
30.07.2013.
u 15:34

Građani su pomogli i svojim donacijama ovoj obitelji prikupili milijun kuna. Božidar Šišak bi do početka idućeg tjedna trebao otići na liječenje matičnim stanicama u kliniku „International Immunology Foundation“ u njemački grad Prien.

U manje od tjedan dana za obitelj Šišak prikupljeno je milijun kuna koje su velikodušni građani uplatili na žiroračun oca Božidara, a još 300 tisuća kuna prikupljeno je od poziva na donacijski broj udruge "Ljubav je na djelu", kojih je bilo 99 tisuća. Božidar Šišak najkasnije do početka idućeg tjedna trebao bi otići na liječenje matičnim stanicama u kliniku „International Immunology Foundation“ u njemački grad Prien.

Podsjećamo, riječ je o mladoj obitelji koju je u godinu i pol dana zadesila velika tragedija. Najprije se razboljela majka Ivana (33) koja je tijekom druge trudnoće otkrila cistu na dojci te je nakon poroda, lani u veljači, potvrđena zlokobna dijagnoza – karcinom dojke hormonalnog porijekla koji se već tada proširio na kosti zdjelice, potrbušice, kralješnice i lubanje, no kemoterapijama i alternativnim metodama liječenja uspjela je poživjeti i bolest obuzdava i dalje. No, u prosincu 2012. razbolio se i otac Božidar (40) - doznao je da ima galopirajući rak gušterače koji je također metastazirao po potrbušici. Njegovo je stanje kritičnije nego Ivanino zbog čega su se odlučili na očajnički čin – tražiti pomoć građana da njihove djevojčice Karmen (2) i Gita (5) ne ostanu bez oba roditelja.

– Beskrajno smo zahvalni građanima velikog srca. Božidar je u jako lošem fizičkom stanju, no psihički je bolje zbog pomoći dobrih ljudi. Ponovno se rodila nada da će se izvući – kaže Ivana, majka nevjerojatne snage. Zbog bolesti i silnih kemoterapija znatno je izgubila na težini i ima tešku osteoporozu, i prema liječnicima, odavno je trebala prestati hodati. No, bori se za supruga i svoje djevojčice jer iako Božidar odlazi na liječenje, ishod s tako teškom dijagnozom uvijek je neizvjestan.

– Moramo pronaći način, moramo se boriti, kaže ta duhom snažna mlada žena. Upravo zbog toga, humanitarna akcija se nastavlja jer postoji mogućnost da bi liječenje matičnim stanicama pomoglo i njoj. Zbog bolesti, Ivana i Božidar ostali su gotovo bez svega – potrošili su svu ušteđevinu od obiteljskog obrta izrade namještaja u kojem su oboje radili jer su ga bili prisiljeni staviti u mirovanje.

>>Borba za život - F klub pomaže obitelji Šišak u borbi protiv raka

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije