Širenje znanja

Japanci, Amerikanci, Rusi... svi žele naučiti hrvatski jezik

Škola hrvatskog jezika i kulture
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
1/3
Autor
Sandra Golemac
23.06.2014.
u 11:07

Sveučilišna škola hrvatskog jezika i kulture otvorena je danas u Rektoratu Sveučilišta u Zagrebu, a trajat će do 18. srpnja

Bolivija, Danska, Italija, Japan, Kanada i Novi Zeland samo su neke od 14 zemalja iz kojih dolaze polaznici Sveučilišne škole hrvatskog jezika i kulture koja je danas svečano otvorena u Rektoratu Sveučilišta u Zagrebu. Škola je namijenjena mladeži hrvatskoga podrijetla i svim drugim studentima koji žele upoznati Hrvatsku, steći ili proširiti svoje znanje o njoj te naučiti ili usavršiti hrvatski jezik.

- Moj je dečko inače iz Zagreba, skupa smo pet godina i želim više naučiti jezik i njegovu kulturu - poručila je 26-godišnja Kierstin Bolton iz Sjedinjenih Američkih Država.

Akademski program obuhvaća 120 školskih sati nastave iz gramatike, lektorske sate, te programa iz hrvatske kulture i povijesti, a polaznicima će 18. srpnja biti uručene diplome.

Komentara 2

LU
lutomirski
18:02 23.06.2014.

kakva je to navala, trebalo bi im svima udariti kratkorocne vize, mi nedam Hrvatsku nikome, jedino da deponiraju svoje pare u nase banke, ali imamo li mi uopce nasih banaka ???? ako ne otvoriti cemo brzo koju da nam ostave pare...

Avatar 456852
456852
20:16 23.06.2014.

Mogao i gospodin Raspudic na tecaj jezika i kulture !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije