PET VRSTA STIPENDIJA

Javite se na natječaj za stipendiju Grada Zagreba: Otvorene prijave za brucoše, evo detalja

Zagreb: Tomašević o pilot projektu participativnog budžetiranja
Josip Mikacic/PIXSELL
01.10.2024.
u 17:04

Za stipendije i potpore obrazovanju u Proračunu Grada Zagreba za 2024. ukupno je osigurano 5.7 milijuna eura

Grad Zagreb poziva sve učenike i studente 1. godine da se prijave za stipendije koje se dodjeljuju u okviru programa podrške obrazovanju. I ove godine, Grad Zagreb osigurava sredstva za pet vrsta stipendija kako bi se učenicama i učenicima, studenticama i studentima omogućio bolji i kvalitetniji pristup obrazovanju. 

Mjesečna stipendija iznosi 380 eura neto za učenike i 520 eura neto za studente, što je povećanje od 20 eura po stipendiji u odnosu na proteklu godinu. Za stipendije i potpore obrazovanju u Proračunu Grada Zagreba za 2024. ukupno je osigurano 5.7 milijuna eura. Ukupno je predviđeno čak 1.288 pojedinačnih stipendija, te je ova Gradska uprava u samo tri godine povećala programe stipendiranja za nevjerojatnih 130%.  

Zagreb: Tomašević o pilot projektu participativnog budžetiranja
1/7

Vrste stipendija i uvjeti mogu se provjeriti ovdje

  •  Stipendija Grada Zagreba za učenike i studente na temelju socioekonomskog statusa  - (dodatne informacije moguće su na broj telefona 01/6166 368) 
  •  Stipendija Grada Zagreba za deficitarna zanimanja  (dodatne informacije moguće su na broj telefona 01/6166 041)  
  •  Stipendija Grada Zagreba za učenike i studente s invaliditetom  (dodatne informacije moguće su na broj telefona 01/6166 254) 
  •  Stipendija Grada Zagreba za izvrsnost (dodatne informacije moguće su na broj telefona 01/6166 342) 
  •  Stipendija Grada Zagreba za učenike i studente pripadnike romske nacionalne manjine  (dodatne informacije moguće su na broj telefona 01/6166 056). 

Prijave za stipendije otvorene su do 30. listopada 2024. za učenike, te do 31. listopada 2024. za studente 1. godine. Za ostale studente, predviđeni početak prijava bit će krajem listopada ove godine, o čemu će doći posebna obavijest.  

Prijave se podnose putem portala ePisarnica, odabirom usluge e-Stipendije. Pozivamo sve zainteresirane da se prijave i iskoriste ovu priliku za podršku svome obrazovanju. Za dodatne informacije vezane uz uvjete propisane natječajem i dokumentaciju molimo obratiti se na gore navedene brojeve telefona ili na e-mail stipendije@zagreb.hr. 

VEZANI ČLANCI: 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije