Pomoć za Slavoniju

Jazz koncerti, spotovi i donacije za poplavljena područja

ADU studenti
Foto: Facebook
1/3
21.05.2014.
u 15:35

U poplavi je među ostalim uništen i multimedijski studio u sklopu škole, kojemu studenti ADU žele pomoći. Svaka donacija humanitarnoj udruzi bilježi se pa se zna količina darovane pomoći

Dok vodostaj Save lagano pada, raste broj građana koji prikupljaju pomoć za Slavoniju. Studenti Akademije dramskih umjetnosti djeluju na više strana – šestero kolega Akademije dolaze iz Gunje gdje je poplava između ostalog uništila multimedijski centar pa prikupljaju novac i pomoć za Gunju i okolicu, za studente iz Gunje te za obnovu multimedijskog studija koji je, kao i sve ostalo, nestao u poplavi. U kratkom roku snimili su video s poznatim glumcima i sportašima koji pozivaju građane da i dalje pomažu (na YouTubeu pod Gunja), a jučer su ispred Akademije održali gerilski jazz koncert.

Humanitarni ispit

– Svi smo u pogonu, radimo punom parom, cilj je da svatko pridonese koliko može. Poslali smo tri kombija, bit će toga još, a zbog naših kontakata s Gunjom pomoć stiže izravno na mjesto gdje je najpotrebnija – kaže Marko Dugonjić, student filmske režije rodom iz Gunje, a u organizaciji sudjeluju Hana Hribar, Judita Gamulin, Lukrecija Tudor i prodekanica za nastavu Franka Perković.

Predstava u obliku ispita iz scenskog pokreta koja će se održati u petak navečer u Frankopanskoj ulici također je humanitarna a prihod od ulaznica, koje stoje 50 kuna, ide za pomoć Gunji.

– Uključilo se jako puno ljudi u kratkom vremenu, sve funkcionira, brzo razvrstavamo stvari. Sve je prirodno i jako se svi dobro osjećamo jer pomažemo – kaže Lukrecija Tudor, studentica glume. Pomoć će skupljati još i sutra do 20 sati. Na Trešnjevci djeluje humanitarna udruga Mali zmaj koja se inače brine o djeci iz obitelji slabijeg imovinskog stanja, u prostorijama na Novoj cesti 71. Sve vrijeme prima donacije u potrepštinama, bilježi svaku donaciju i do jučer ih je imala oko 500.

Foto: Jana Peršić

Studenti prikupljaju pomoć na Akademiji dramskih umjetnosti snimila: Jana Peršić

– Preko baze volontera i tvrtki odlučili smo se uključiti jer smo logistički potkovani. Građani su sjajni, dolaze stalno i vrlo je pozitivna atmosfera. Donose ono što najviše treba – lijekove, higijenske potrepštine, deke... – kaže volonterka Mia Tošić. Građani im donose pomoć za Slavoniju, a bude li je previše neće završiti na krivome mjestu.

– Prema naputku Ministarstva socijalne politike, dužni smo evidentirati svaki doneseni paket. Još će više pomoći trebati kad se voda povuče i stanovnici vrate u uništene kuće – kaže Tošić.

Pelene za inkontinenciju

Zagrepčanin Branko Domitrović donio je pelene za inkontinenciju.

– Vjerujem da će i toga trebati, a ovo je tek prva tura. Sljedeći paket su igračke, odjeća i higijenske potrepštine – rekao je Domitrović. U akciju prikupljanja pomoći uključili su se i Autoklub Siget te Hrvatski klub olimpijaca.

Donacije u novcu uplaćuju se isključivo preko Crvenog križa na IBAN: HR 6923400091511555516, poziv na broj 08.

>>'Ne krećite volontirati na poplavljena područja bez dogovora sa službama'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije