Nakon Tvornice

Jazz u ilegali, policija zabranila glazbu u klubu Bacchus

jazz klub
Petar Glebov/PIXSELL
13.04.2012.
u 12:30

Vrhunac je to višegodišnjeg natezanja s policijom i susjedima koji redovito prijavljuju buku u jazz-okupljalištu, u kojem se godišnje održi i do 150 besplatnih koncerata.

Zagreb bi mogao ostati bez jedinog kluba posvećenog isključivo jazz-glazbi. Café-baru Bacchus, smještenom u samom centru grada na Trgu kralja Tomislava, policija je, kako tvrde, zabranila glazbu.

– U petak oko 21.30 sati pet policajaca prekinulo je koncert i od glazbenika zatražilo da iznesu instrumente. U subotu su nas opet posjetili kako bi se uvjerili da glazba ne svira – kaže Duje Oman, vlasnik “Bacchusa”, mjesto susreta glazbenika i književnika, ali i turista, jer se klub nalazi u najpoznatijim svjetskim turističkim vodičima “Lonely Planet” i “Time Out”, kao njihov najbolji izbor među lokalima u Zagrebu.

Dozvola bez roka?

Vrhunac je to višegodišnjeg natezanja s policijom i susjedima koji redovito prijavljuju buku u jazz-okupljalištu, u kojem se godišnje održi i do 150 besplatnih koncerata. Iako klub koji djeluje od 2007. godine, posjeduje rješenje sanitarne inspekcije da su provedene sve mjere zaštite od buke, prikladnu zvučnu izolaciju i rješenje Ministarstva unutarnjih poslova kojim se dopušta reproduciranje glazbe, Policijska uprava Zagrebačka je neumoljiva.

– Prvi su nam put odbili izdati dozvolu prije dvije-tri godine, no žalili smo se Ministarstvu i dobili dozvolu bez roka trajanja. No, kako nam je policija učestalo dolazila i zahtijevala dozvolu nadležne policijske uprave, ponovno smo zatražili dozvolu. Odbili su nas prije dva mjeseca. Zbog svega toga unajmio sam odvjetnika – objašnjava Oman te dodaje da je policija stavila jazz u ilegalu.

Prekršajna prijava

Policija kaže da su od početka 2011. imali 32 intervencije i 5 dojava zbog buke u 2012., no nikada nisu uočeni elementi prekršaja. No, utvrđeno je da vlasnik nema valjanu dozvolu te je prekršajno prijavljen jer, kako kažu iz PUZ-a, rješenje MUP-a sukladno Odluci o prekršajima protiv javnog reda i mira vrijedi na godinu dana, što je očito vlasnik zanemario čitajući rješenje MUP-a, odgovorili su iz PUZ-a

Ključne riječi

Komentara 3

RE
Renavoid
13:09 13.04.2012.

Truć, truć, truć ...... ne mogu znati sa 100 %-tnom sigurnošću, ali je najvjerojatnije da gazda nije platio reket Alphama iz Lučkog pa mu policija sada stišće racije .... tako je bilo i s klubom 5. element i još nekim klubovim .... i gle čuda, racije prestale kada su gazde pristale na reket ...... hbg, ipak ti reketari čuvaju Vladu od opasnog naroda pa je i red da si nešto zarade, a sada ovi bezobrazni Bacchus-ovci ne žele platiti reket kao svi normalni klubovi u Zagrebu ...... sram ih bilo .....

VI
Vito
07:35 14.04.2012.

Jazz u ilegali, policija zabranila glazbu u klubu Bacchus Evo koliko smo slobodni u izražavanju kulture, dok nekultura caruje na svim područjima, od vrha do dna političke hijerarhije... Ništa čudno kad milan bandić & co. dolaze s područja gdje susu gange hit tisućljeća... Dasu osnovali ganga klub ne bi niti bilo nikakvih prijava patako niti policije... Ako bi i bilo prijava, policija bi privela stanare koji se bune protiv nekupture ponašanja gradskih čelnika...

AU
autoritet
16:30 14.04.2012.

Bacchus je sjajno urbano mjestašce, no i za njih vrijede pravila. Bar nije zatvoren jer svira jazz, nego zato što su se žalili stanari da je prebučan. Dakle, pravi stari Zagrepčanci iz centra grada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije