FOOD FILM FESTIVAL

Jubilarno izdanje uz kultne naslove: Na velika platna vraćaju se 'Kum', 'Doručak kod Tiffanyja', 'Casablanca'...

Foto: Food Film Festival Zagreb
1/29
25.08.2024.
u 08:00

Osim u filmu, posjetitelji će od četvrtka na Tuđmancu moći uživati u okusima i delicijama iz svijeta, kao i tradicionalnim, domaćim specijalitetima koje će ovoga puta pripremati čak 10 ugostitelja

U bogatoj gastroponudi te uz neke od najpoznatijih filmskih klasika koji će se gledati pod vedrim nebom, guštat će se od četvrtka u Parku dr. Franje Tuđmana. U retro ruhu vraća se ondje popularni zagrebački Food Film Festival, a u sklopu jubilarnog 10. izdanja posjetitelji će ondje uživati sve do 7. rujna. 

– Kroz ovih deset godina, ovaj je projekt kako građanima Zagreba, tako i brojnim turistima poklonio preko 100 projekcija kultnih i filmskih uspješnica, mnogih nagrađenih Oscarima, zatim brojne filmove kojI slave hranu te predivne dječje klasike. Od najljepšeg zagrebačkog parka Zrinjevac koji mu je bio dom sedam godina, do parka i Trga dr. Franje Tuđmana, ovaj je projekt među prvima udario temelje street food festivala, ulične hrane i obiteljskog uličnog okupljanja u parkovima. Filmovi pod zvijezdama i piknik na otvorenom i danas, deset godina poslije, savršen su bijeg od gradske ludnice i svakodnevice koji rado posjećuju tisuće posjetitelja – ističe organizatorica Sarah Josipović. 

VEZANI ČLANCI: 

Ovogodišnji, slavljenički festival vratit će vas u prošlost kroz prikazivanje najpoznatijih filmskih naslova koji su obilježili svako desetljeće, počevši od 1940-ih pa sve do do danas. Na veliko platno vraćaju se tako neki od najboljih filmskih dragulja poput kultnih filmova "Casablanca", "Pjevajmo na kiši" te "Doručak kod Tiffanyja", a na repertoaru su i legendarni "Kum", "Zgodna žena", "Bilježnica", "Početak" te "Iskupljenje u Shawshanku". Prikazat će se i neki od najnovijih filmskih ostvarenja poput "Uboga stvorenja" i "Dina: Drugi dio", a najmlađi posjetitelji imat će priliku uživati u jednom od najpopularnijih animiranih filmova "Ratatouille". 

Osim u filmu, posjetitelji će na Tuđmancu moći uživati u okusima i delicijama iz svijeta, kao i tradicionalnim, domaćim specijalitetima koje će ovoga puta pripremati čak deset ugostitelja. Na meniju će se tako, između ostalog, naći i autentični meksički tacosi, smash burgeri, azijski specijaliteti poput bao bunsa, katsu sando sendviča i gyoza, ali i neki domaći specijaliteti s modernim twistom poput skradinskog rižota u arancinima, slanutka sa sipom, bunsa s trganom pašticadom, crnog rižota, plate s pršutom i sirom, ćevapa i mnogih drugih.

Foto: Food Film Festival Zagreb

Po prvi puta na festivalu sudjeluje chef Duje Pisac sa svojim Chevap barom koji je zbog svoje recepture ćevapa u vrlo kratkom roku doživio ekspanziju i popularnost širom Hrvatske, a nedavno je otvorio i svoj prvi restoran u Zagrebu. Još jedan chef koji na Food Film Festival stiže iz Dalmacije, točnije iz Šibenika je Dino Bebić koji će se predstaviti s kućicom Lipo Gourmet na kojoj će pripremati tradicionalna jela na moderan način. Novitet na festivalu je i Oui chef kućica by Vedran Stojanac na kojoj će se moći isprobati autohtoni dalmatinski specijaliteti. 

– Ostatak ugostiteljske ponude posjetiteljima je dobro poznat od ranijih festival, ali ništa manje zanimljiv. Tako će na festivalu ponovno sudjelovati i Smash bar koji ima najpopularnije burgere smash burgere u Zagrebu, a ovoga puta predstavit će i svoje verzije tortilja, SHANK kućica koja će nuditi razna azijska jela, ali i soft serve sladolede, Taboo Taqueria koja će pripremati tacose u raznim varijantama, Bit burger sa svojim vrhunskim burgerima te kućica Kužina koja sprema brojna iznenađenja među kojima su i smash tortilje, sendviči, ali i poneki zanimljivi deserti. Za najbolje osvježavajuće koktele zadužen je Mangosta cocktail bar, dok će na centralnom šanku hladna pića i zanimljive koktele pripremati Tipsy street bar koji donosi i jednu zanimljivu kombinaciju kojom će posjetitelje vratiti u neka prošla vremena: Coke float, odnosno Coca-colu sa sladoledom – najavljuju organizatori. 

VEZANI ČLANCI: 

Festival neće biti samo poslastica za nepce i oči, već i pravo mjesto za zabavu. Posjetitelji će između ostalog moći sudjelovati u cooking radionicama by Metro u suradnji s poznatim chefovima, prezentaciji novih Mlinarovih proizvoda i izradi svojih vlastitih, filmskim i foodie pub kvizovima, turniru u beli te uživati u retro arkadnim igrama. Svaku večer od 18 sati očekuje vas i bogat DJ program koji će u svima probuditi nostalgiju te vas odvesti na putovanje kroz vrijeme, a za one koji žele predah od sunca i gradske vreve, bit će postavljena chill zona s dekicama u kojoj se svatko može opustiti i uživati. 

Festival od četvrtka možete posjetiti svakog dana od 18 sati do ponoći, a vikendom već od 14. Filmske projekcije započinju u 20:30, osim vikendima, kada će krenuti nakon projekcije crtanog filma. Zvuk filmova reproducirat će putem slušalica koje će se moći iznajmiti s dekicama, kako bi užitak gledanja bio potpun.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije