Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počela obnova, Bandić najavio:

Kad ga obnovimo, Grad mladih bit će puno ljepši i od Bundeka...

Grad mladih
Foto: Grad Zagreb
1/3
28.05.2019.
u 08:53

Nakon ograde, postavit će se i videonadzor, nakon čega na red dolazi komunalna infrastruktura. U rekonstrukciju će i vodoopskrbne mreže, vodovodna i hidrantska mreža, kao i sustav odvodnje

Ovo je biser grada i po završetku radova bit će ljepši nego Maksimir, Bundek i Tuškanac zajedno – uvjeravao je gradonačelnik Milan Bandić tijekom obilaska Grada mladih, kamo su jučer stigli prvi strojevi. Krenulo se vrijedno raditi na postavljanju 2,5 kilometara duge i 2,2 milijuna kuna “teške” ograde. Radovi na kompletnom oživljavanju nekadašnjeg Pionirca odvijat će se u četiri faze.

Nakon ograde, postavit će se i videonadzor, nakon čega na red dolazi komunalna infrastruktura. U rekonstrukciju će i vodoopskrbne mreže, vodovodna i hidrantska mreža, kao i sustav odvodnje. Od ukupno 43 objekta 17 ih zjapi prazno. Ove će godine, prema najavama, sanirano biti njih 12 za što se priprema projektna dokumentacija.

Što se zgrada tiče, obnavljat će se više od pet tisuća kvadrata, što uključuje obnovu smještajnih kapaciteta, ali i recepcije, dvorana, galerije, svlačionica te restorana. Za otprilike četiri godine, kada bi radovi vrijedni 40 milijuna eura trebali biti gotovi, Grad mladih dobit će i dvoranu, nova igrališta pa i bazen, čija je gradnja planirana još 1948. godine, kada je Pionirski grad izgrađen.

Video: Milan Bandić održao konferenciju za medije na temu Akti gradonačelnika

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar dr. Evil
dr. Evil
17:00 28.05.2019.

Pametnije bi mu bilo da ulaže u poboljšanje života u Remetincu, jednog dana će si biti zahvalan.

CH
che99
12:41 28.05.2019.

čovjek osijeća ovu zemlju!!! samo što njega baš nisu osijetili na ovim izborima... ali biti će bolje kada ih ustoliči

RP
rpzagreb
14:50 28.05.2019.

Ne treba ga pitati za planove jer to su priče za malu djecu nego na što, gdje i kako troši milijarde gradskog novca. Godinama!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije