ZET

Kako bi turistima olakšali snalaženje u gradu, tramvaji 'govore' i na engleskom jeziku

22.06.2012., Zagreb - Pust grad prvog dana produzenog vikenda.  Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Autor
Sandra Golemac
09.07.2014.
u 12:45

Nakon testne faze na stanici na Trgu bana Jelačića, glasovne informacije na engleskom jeziku počet će se puštati i kod drugih stajališta na kojima je veća frekvencija stranih gostiju

S obzirom na to da Zagreb posjećuje rekordan broj stranih gostiju, za vikend je počela testna faza govornih obavijesti na engleskom jeziku u tramvajima na Trgu bana Jelačića.

– Namjera nam je olakšati snalaženje posjetitelja iz drugih zemalja u prometnoj mreži ZET-a, kojih je u našim vozilima sve više. Ne odnosi se to samo na turiste nego i sve veći broj stranaca koji su u Zagrebu radi posla ili iz drugih osobnih razloga – objasnili su iz ZET-a.

Nakon testne faze glasovne informacije na engleskom jeziku počet će se puštati i kod drugih stajališta na kojima je veća frekvencija stranih gostiju, primjerice u neposrednoj blizini željezničkog i autobusnog kolodvora. Iz ZET-a također napominju da su za putnike iz drugih zemalja nedavno tiskane upute o korištenju karata i prijevoza za lakše snalaženje u gradu.

ZET-ovi tramvaji napokon 'propjevali' slijepima

Komentara 5

Avatar MissDaisy
MissDaisy
15:53 09.07.2014.

Fijolice ne znam čemu takav komentar. Mi smo turistička država. Grad Zagreb želi (i uspješan je u tome) povećati broj stranih gostiju. Na ovaj način se njima olakšava kretanje po gradu i stvarno ne vidim razlog ovakom bezveznom komentaru.

Avatar fijolica
fijolica
12:49 09.07.2014.

Zahtijevam da, kad dođem npr. u Njemačku, Veliku Britaniju, Mađarsku ..., čujem obavijesti u javnom prijevozu na hrvatskom jeziku!

DU
Deleted user
19:40 09.07.2014.

Još jedno podilaženje okupatorskim englesčićima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije