KRISTALNA DVORANA HOTELA WESTIN

'Korijeni koji traju': Tradicionalna Sinjska noć uz arambaše, klapu Banderija i Dražena Žanka

Zagreb: Na Sinjsku noć stigli premijer  Plenković i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/5
17.10.2024.
u 15:56

U sklopu programa Stipi Sikirici, jednom od pokretača Udruženja studenata Sinjske krajine te Davoru Varenini, Ivanu Boti i Hrvoju Filipoviću-Grčiću, dugogodišnjim članovima Uprave KSZ, dodijelit će se i posebna priznanja

Uz humanitarnu lutriju te bogat glazbeno-kulturni program sutra će se, u povodu 70. obljetnice zavičajnog organiziranja i djelovanja Sinjana u Zagrebu pod sloganom "Korijeni koji traju", u kristalnoj dvorani hotela Westin, održati tradicionalna Sinjska noć. Program koji će voditi Lana Pavić i Ante Botić počinje u 19.30 sati uz piće dobrodošlice te himnu Republike Hrvatske koju će otpjevati klapa Banderija, nakon čega će uslijediti minuta šutnje za poginule hrvatske branitelje i sve preminule članove zavičajnih organizacija Sinjana u Zagrebu.

Guštat će se, među ostalim, u tradicionalnim specijalitetima kao što su pršut, sir, uštipci i arambaši, a za podizanje atmosfere bit će zaduženi i Duška Brčić-Šušak, Dražen Žanko te grupa All Stars. Zabavi će prethoditi projekcija kratkog filma o 70 godina zavičajnog okupljanja Sinjana u Zagrebu, ali i duhovni blagoslov koji će predvoditi gvardijan Svetišta Gospe Sinjske i rektor novoproglašene bazilike Gospe Sinjske fra Marinko Vukman. 

VEZANI ČLANCI: 

U sklopu programa Stipi Sikirici, jednom od pokretača Udruženja studenata Sinjske krajine te Davoru Varenini, Ivanu Boti i Hrvoju Filipoviću-Grčiću, dugogodišnjim članovima Uprave KSZ, dodijelit će se i posebna priznanja. Uzvanicima će se, među ostalima, pridružiti i sinjski i zagrebački gradonačelnici Miro Bulj i Tomislav Tomašević, ministar Radovan Fuchs, saborski zastupnici Danica Baričević, Ivan Malenica, Marija Selak Raspudić i Nino Raspudić te Karlo Ressler i Tomislav Sokol, zastupnici u Europskom parlamentu. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije