NOVI SUSRETI NASTAROM MJESTU

Kulturplac na tržnici Trnje uz Rundek Duo, Mangroove i filmske klasike

Foto: Kulturplac
1/4
24.09.2024.
u 08:00

Na subotnjem su repertoaru i šetnja uz vodstvo arhitekata, koncert benda Mangroove i projekcija "Zagrebačkih paralela".

Tržnica Trnje ovog će vikenda postati središte kulture i zabave jer se u subotu organizira raznovrstan program nazvan "Kulturplac: novi susreti na starom mjestu". Posjetitelje očekuju arhitektonska šetnja, koncerti bendova Mangroove i Rundek Duo te filmski klasik "Ritam zločina", sve na jednom mjestu i potpuno besplatno. Program u 15 sati otvara šetnja Trnjanskom cestom uz vodstvo arhitekata Ivane Božić Valkaj, Ksenije Turčić i Antuna Sevšeka, tijekom koje će posjetitelji saznati zanimljivosti o povijesti kvarta, njegovu urbanom razvoju i promjenama tijekom desetljeća.

Šetnja kreće iz parkića zapadno od Palače pravde, a na četiri ključne točke bit će postavljene signalizacije koje će obilježiti najvažnija mjesta društvenog života Trnja. Uslijedit će glazbeni program u kojemu u 17 sati nastupa Mangroove, popularni domaći pop-sastav predvođen Željkom Veverec i Tonijem Starešinićem, čiji je zadnji album "Nešto veće od nas", snimljen s Jazz orkestrom HRT-a, osvojio dva Porina i Rock&Off nagradu za najboljeg Jazz&Off izvođača. U 18 sati pozornicu će pak preuzeti jedan od naših najvažnijih skladatelja, pjevača i gitarista Darko Rundek, koji će nastupiti u duetu s Anom Kovačić. Dvojac je nedavno ovjenčan nagradom za glazbu na History Film Festivalu u Rijeci, a nastupit će kao Rundek Duo.

POVEZANI ČLANCI:

Večer će završiti filmskim programom "S Trnjem i na Trnju", koji počinje u 19.30 sati. Na repertoaru su "Zagrebačke paralele", dokumentarac Branka Majera iz 1962. koji prikazuje nekadašnji seoski izgled Trnja i Novog Zagreba te proces njihove urbanizacije, te kultni "Ritam zločina" redatelja Zorana Tadića iz 1981. godine, jedan od najboljih filmova hrvatske i jugoslavenske kinematografije. A subotnji program samo je početak niza aktivnosti koje, ususret budućem Interkulturnom društvenom centru Trnje, za cilj imaju revitalizirati i proširiti namjenu prostora tržnice te ga prirediti za konzumaciju drugačijeg kulturno-umjetničkog sadržaja. Priprema se u suradnji ustanove Novi prostori kulture, organizacije Operacija grad i platforme Upgrade.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije