Vrućina i sparina natjerale su jučer Zagrepčane da potraže alternativni
način rashlađivanja.
Zagrebačka rivijera
Temperatura zraka oko podne popela se na 25 stupnjeva Celzija, pa svi
oni koji nisu mogli pobjeći s uzavrelog gradskog asfalta na more,
odlučili su spas pronaći na domaćoj rivijeri - uz jezero Jarun. Iako na
zagrebačkom moru još službeno nije počela sezona kupanja, koja se
otvara 1. lipnja, na plažama nije nedostajalo kupača.
Voda je, kažu, baš dobra za osvježenje od vrućine, pa su u plićaku i
mališani nevješti plivanju pod budnim okom roditelja učili kako da se
održe na površini vode. Djeca su jučer mogla naučiti i surfati jer je
klub Surfmanija organizirao školicu surfanja i regatu.
Bitka za roštilj
Oni kojima nije bilo do kupanja i daskanja, već su samo željeli
nedjeljni ručak blagovati na otvorenom, smjestili su se pod neku od
krošanja te su u miru pripremali roštilj.
Tko želi u nedjelju uživati u cvrljenju mesa na žaru, otkrili su nam
tamošnji kuhari, mora već rano ujutro zauzeti mjesto na kojoj livadi
jer poslije je to, doslovno, nemoguće.
– Svake smo nedjelje ovdje. Ovdje nam je najbliže jer živimo u
Gajnicama. Na Bundeku još nismo ni bili otkako je otvoren – govorio je
Marijan Rasonja dok je na žaru okretao meso.
Na Jarunu je bio u društvu supruge i prijatelja, koji su zavaljeni u
hladu strpljivo čekali njegove specijalitete s roštilja.
– Ostat će još i za unuke. Oni nisu mogli danas s nama, inače vodimo i
njih – dodao je spretni kuhar, pazeći na meso.
OSVJEŽENJE NA JARUNU