Neispunjeno obećanje

Mjesni odbor Vrbik traži povrat prostora gdje su danas 4 tvrtke

milan bandić
Žarko Bašić/Pixsell
04.10.2011.
u 08:40

Iako im je gradonačelnik Milan Bandić obećao riješiti ovo pitanje, održan je tek jedan sastanak, ali bez rezultata.

Prostorijama bivšeg Društvenog doma Vrbik, kao i sportskim prostorima u istom kompleksu, koriste se privatne tvrtke, poručili su iz gradskog Ureda za obrazovanje, kulturu i šport, nakon što je Mjesni odbor Vrbik zatražio odgovor na pitanje tko je točno u prostorijama sagrađenima samodoprinosom građana. Iako im je gradonačelnik Milan Bandić još u kolovozu, za ljetnih obilazaka gradskih četvrti, obećao vratiti na korištenje Društveni dom, za rješenje ovog pitanja organiziran je bio tek jedan sastanak.

– Gradonačelnik Bandić ljetos je obećao riješiti pitanje doma na Vrbiku, no ništa konkretno nije napravljeno. Rekli su da ćemo se nalaziti svakih deset dana ako bude potrebno, a održan je tek jedan sastanak. Dosta nam je obećanja. Mjesni odbor nema prostorije, a onima koje mu pripadaju koriste se privatnici – kazao je Pero Kovačević, vijećnik Mjesnog odbora Vrbik.

I parkiralište ispred Doma je ilegalno privatizirano, smatraju u Mjesnom odboru.

– Četiri su tvrtke uzurpirale cijelo parkiralište i pretvorile ga u svoje privatno. Osim toga, svakodnevno primamo pritužbe građana kojima nije dopušteno da sjede na klupicama ispred Doma – dodao je Kovačević.

U prostorije su tvrtke ušle ilegalno, smatra Kovačević, a unutra su smještene i brojne udruge te se njima koriste i pojedine stranke.

– Ušli su nezakonito, pregradili prostorije bez ikakve dozvole Grada. Želimo da se to pitanje što prije riješi kako bi se prostori dali na korištenje Mjesnom odboru – dodao je Kovačević.

Vijećnici Vrbika još prošle godine mirnim su prosvjedom ispred Gradske skupštine zatražili povrat spomenutih prostorija.

– Tražili smo da se ti prostori vrate kako bismo u njih smjestili mjesne odbore Cvjetnog naselja, Vrbika i Miramarske. Umjesto toga, dobili smo podrumske prostore na lokaciji Vrbik X. – kazao je predsjednik gradske četvrti Trnje Ivan Bare te dodao da je nekada u Društvenom domu bila kinodvorana, dvorana za ples, a svi su se građani mogli koristiti tim prostorima i uživati u njima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije