Od četvrtka do nedjelje na Bundeku

Na Bundekfestu uz puno glazbe i podjela kestena i enogastro festival

25.09.2014., Zagreb - Nastup grupe Hladno pivo u sklopu festivla Bundekfest. Photo: Borna Filic/PIXSELL
Borna Filic/PIXSELL
20.10.2015.
u 09:00

Manifestaciju otvara Zabranjeno pušenje, a svirat će i Marijan Ban, Maja Šuput te Magazin. Sav je sadržaj besplatan

Kraćeg trajanja i nešto kasnije nego prethodnih godina manifestacija Bundekfest održat će se i ove godine.

Od 22. do 25. listopada na "Trgu županija" prezentirat će se hrvatske županije i njihovi eno i gastroproizvodi, dok će se u večernjem programu Zagrepčani zabaviti na besplatnim koncertima. Tako prvu večer svira Zabranjeno pušenje, u petak Marijan Ban, u subotu Maja Šuput te u nedjelju Magazin.

– Dnevni program bit će rezerviran za nastupe raznih kulturno-umjetničkih društava, dječjih zborova i glazbenih sastava iz cijele Hrvatske, a koncerti će se održavati u šatoru, kao osiguranje u slučaju lošeg vremena – rekao je Josip Nalis, ravnatelj Koncertne direkcije Zagreb koja je zadužena za program.

Prvi put ove godine održat će se i festival eno i gastroizvrsnosti.

– Željeli smo dati priliku obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima iz svih županija da se predstave. Zasad se prijavilo 50 izlagača iz 11 županija, a nastupit će u tridesetak kućica – objašnjava Emil Tuk, pročelnik Ureda za poljoprivredu. U subotu se planira poseban program – kestenijada i portugizac na Bundeku, a u 11 sati kestene će dijeliti i gradonačelnik Milan Bandić. Pripremljeno je dvije tone kestena.

– Bundekfest ima svoj kulturološki, gastronomski, turistički i međunarodni značaj. Proizvođači će pokazati što Zagreb ima, a cilj je da postane tradicionalan događaj za grad kao što su Riječki karneval i Samoborski fašnik – rekao je Bandić. Manifestaciju je podržao i TZ Grada Zagreba.

Komentara 4

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
10:22 20.10.2015.

Hm, Miki kestenjar. Genijalno. A jel bu vadil iz vatre Holdingove ili privatne kestene?

Avatar ankabutorac
ankabutorac
10:29 20.10.2015.

Cim je nekaj besplatno ljudi podivljaju....il grah il kostanji ili glupost....

FR
franjo
10:43 20.10.2015.

Jeli bilo i podjela trave?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije