Kvartovski kvizevi, zalogajčići koje je napravio vrhunski chef, glazbeni koncerti, kvizevi... Jarunski plac dobiva pregršt novih sadržaja, a sve će se to događati u novootvorenom bistrou "Egoist". Vlasnik je Dražen Biljan, ugostitelj koji ove godine obilježava 25. godina svojih “Egoista”, odrastao je na Jarunu, a već dulje vrijeme, kaže, želi vratit društveni život u svoj kvart. Subotom će, tako, od 10 do 12 na klavijaturama nastupati vrsni glazbenik Vitomir Ivanjek, a petkom od 16 sati, primjerice, aktualan je program Petkom poslije posla - signature kokteli uz zalogajčiće.
– Bit će puno svirki, puno manifestacija, za svakog po nešto. Tržnice su lokacije za poticanje domicilnog stanovništa, a ovo je nakon 25 godina nešto novo na jarunskoj tržnici, a i samom Jarunu - kaže Biljan.
U bistrou će se pripremati zagrebački oblizeki s twistom, pod budnim okom chefa Denisa Jerkovića. Kako ističe, jela će se spravljati uz korištenje francuskih tehnika pripreme hrane, no sastojke će nabavljati na jarunskom placu, a jelima dodati prstohvat originalnosti uz svoj potpis. Svoje će omiljene okuse moći odabrati osim ljubitelja mesa i vegetarijanci.
– Ponudit ćemo štrukle u cijelom kvartu, a radit ćemo i fritule. Ali nudimo i focaccie s pršutom, cheescake, lemon tart, okruglice s dimljenom vratinom, parmezanom i béchamelom? – kaže chef Denis koji kao “miljenicu” bistroa predviđa Egoist Apple pie palačinku - punjenu nadjevom za pitu od jabuka s karamel preljevom, rekonstrukciju poznatog francuskog tart tatina.