Već tradicionalno, mnogi su Zagrepčani posljednjeg vikenda u ovoj godini nahrlili na tržnice u potrazi za kiselim kuposom koji će koristiti za sarme. Stvaraju se tako brzo redovi, a 24 sata snimio je nepreglednu gomilu ljudi kako čekaju na Dolcu. Na njoj se može vidjeti kako se red prostire još od ribarnice. "Čekam već dva sata", rekla je jedna gospođa za portal. Snimka se može pogledati ovdje. Riječ je, inače, o kupusu gospođe Anđelke Trdić, a recept po kojem ga priprema možete pročitati ovdje.
Blagdansko vrijeme, podsjetimo, uobičajeno je 'udarno' na tržnicama, s obzirom na to da mnogi stanovnici metropole hrle po domaće proizvode za obiteljske obroke. Domaći kupus, meso, riba omiljene su namirnice, a popularni su i razni orašasti plodovi koji idu u fine blagdanske slastice. Cijene su, međutim, svake godine sve više, pa je tako kilogram kupusa od tri eura za mnoge iznad budžeta koji si mogu priuštiti.
Člankoškrabalo nije primijetilo da je to red za jednu tezgu. Kiseli kupus na Dolcu se prodaje na puno štandova, ali svi hoće jedan, zato je takav red.