Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
filmski kurikulum

Na veliko platno Kulturno informativnog centra vraća se kultna uspješnica Kreše Golika

Tko pjeva zlo ne misli
Foto: Croatia film
1/2
27.04.2024.
u 14:00

Uoči projekcije filmova "Mala seoska priredba" i "Tko pjeva zlo ne misli" uvodnu riječ održat će Tomislav Šakić, nastavnik povijesti hrvatskog filma na Akademiji dramske umjetnosti. Kustos programa je Juraj Kukoč, viši filmski arhivist iz Hrvatske kinoteke, a ulaz na projekciju je besplatan

Jedan od najpopularnijih domaćih kratkometražnih dokumentarnih filmova, "Mala seoska priredba" Krste Papića te kultna uspješnica Kreše Golika "Tko pjeva zlo ne misli" u ponedjeljak stižu na veliko platno Kulturno informativnog centra. S početkom u 19 sati prikazat će se u sklopu Filmskog kurikuluma, programa klasika hrvatske kinematografije namijenjenog studentima povijesti hrvatskog filma na zagrebačkim fakultetima i svim građanima zainteresiranim za upoznavanje s hrvatskom filmskom baštinom.

VEZANI ČLANCI: 

Uoči projekcije uvodnu riječ održat će Tomislav Šakić, nastavnik povijesti hrvatskog filma na Akademiji dramske umjetnosti. Kustos programa je Juraj Kukoč, viši filmski arhivist iz Hrvatske kinoteke, a ulaz na projekciju je besplatan.

– Oba filma povezuje još jedna odlika, a to je duhovito upozoravanje na prisutnost kiča u našoj kulturi. U Maloj seoskoj priredbi radi se o nesklapnom seoskom preuzimanju obrazaca zapadne kulture, kao što su rock i pop glazba te izbori za miss, a u "Tko pjeva zlo ne misli" o kiču koji se uvukao u pore gradskog života, ali i u samu strukturu filma – ističu organizatori. 

VEZANI ČLANCI: 

Filmski kurikulum nastao je u suradnji Hrvatske kinoteke, odjela Hrvatskog državnog arhiva, Kulturno informativnog centra, Hrvatskog audiovizualnog centra (projekt Filmska pismenost) i nastavnika povijesti hrvatskog filma na Akademiji dramske umjetnosti, Filozofskom fakultetu i Hrvatskim studijima.

GALERIJA Lajavci okupirali Velesajam: Dover ima veliku premijeru, a njegov se batler brine da dobije sve što želi

Tko pjeva zlo ne misli
1/57

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije