LJUBLJANSKA AVENIJA

Nadvožnjak na zapadu Zagreba ide u izvanredno održavanje: Grad traži izvođača radova

Zagreb: Promet na Zagreba?koj aveniji
Borna Filic/PIXSELL
09.06.2024.
u 15:29

S obzirom na to da je Ljubljanska avenija jedna od najprometnijih cesta u Zagrebu, radovi će sigurno utjecati na protočnost prometa te bi moglo doći do stvaranja gužvi.

Nadvožnjak na Ljubljanskoj aveniji u Jankomiru mora ići u izvanredno održavanje, pa je Grad Zagreb nedavno raspisao natječaj kojim traži izvođača radova. Vrijednost projekta je 550.000 eura, a zainteresirane tvrtke ponudu mogu predati do 27. lipnja 2024. godine

"Predmet ovog predmeta nabave je nadvožnjak, duljine 59,50 m i širine 13,50 m. Predviđa se zamjena postojećeg kolničkog zastora i hidroizolacije, saniranje revizijske i pješačke staze sa zamjenom rubnjaka, slivnika te brtvljenjem reški rubnjaka", stoji u natječajnoj dokumentaciji. 

"U cijene radova uračunati su svi strojevi i oprema potrebni za izvođenje radova, uključujući i rasvjetu za rad noću. Rad noću je predviđen samo u slučaju kašnjenja radova. U svim stavkama troškovnika jedinična cijena treba obuhvatiti sve troškove nabave i transporta glavnih i pomoćnih materijala, ugradbenih elemenata, radne snage, energenata, osiguranja prijevoza, oplata i skela uključivo i njihovi projekti, odnosno sve potrebne troškove za potpuno dovršenje posla, kao i zbrinjavanje uklonjenih materijala. 

Parcela na kojoj će se obavljati radovi
Foto: Katastar.hr

Jedinična cijena također treba obuhvatiti i troškove održavanja i čišćenja gradilišta, kao i troškove postrojenja za izvođenje radova po ovome projektu. Svi troškovi prethodnih i tekućih ispitivanja materijala i radova, ukoliko nisu posebno specificirani, trebaju biti uključeni u jediničnu cijenu radova i obaveza su izvođača radova", također piše u natječaju. 

S obzirom na to da je Ljubljanska avenija jedna od najprometnijih cesta u Zagrebu, radovi će sigurno utjecati na protočnost prometa te bi moglo doći do stvaranja gužvi. 

VEZANI ČLANCI: 

Komentara 5

SA
sanikol
08:52 11.06.2024.

U tekstu nisam nigdje našao o kojem je nadvožnjaku riječ. Molim objašnjenje.

Avatar korisničko_ime
korisničko_ime
11:21 10.06.2024.

@trade_mark Zašto je nije Vedriš obnovio, Holjevac možda? Dosta jadan komentar od simpatizera kulta.

TM
trade_mark
11:19 10.06.2024.

kad je ono milan obnovio taj nadvožnjak? aha... nikad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije