Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZVJEZDARNICA ZAGREB

Ne propustite zanimljivo predavanje o novostima sa CERN-a i Higgsovom bozonu

Zagreb: Dje?ak Stjepan, zaljubljenik u astronomiju, posjetio Zvjezdarnicu
Marko Lukunic/PIXSELL
22.02.2022.
u 16:10

Predavač će biti dr.sc. Vuko Brigljević s Instituta Ruđer Bošković

Skoro 10 godina je prošlo otkad je na CERN otkriven Higgsov bozon. Zahvaljujući izvanrednom radu akceleratora i detektora, znanstvenici su od tada prikupili i analizirali ogromnu količinu podataka. Što su njima sve otkrili? Je li Higgsov bozon još uvijek s nama? Što možemo o njemu danas tvrditi? Ima li i novih otkrića? Na ta i druga pitanja će pokušati znanstvenici odgovoriti u predavanju  ”Novosti sa CERN-a: je li Higgsov bozon još uvijek živ?“. Održat će se sutra u 20 sati u prostorijama Zvjezdarnice Zagreb, Opatička 22.

Predavač će biti dr.sc. Vuko Brigljević s Instituta Ruđer Bošković. Bit će ga moguće pratiti uživo putem video prijenosa na YouTube kanalu Zvjezdarnice. Dolazak se može najaviti na telefon 01 4851355 (ponedjeljkom ili utorkom od 10 do 12 sati – ograničen je broj posjetitelja predavanja).

"Napominjemo da je prisustvovanje predavanju jedino moguće uz prikaz potvrde o cijepljenju, negativan PCR test na SARS-CoV-2 ne stariji od 48 sati ili da je osoba preboljela CoV-19 u proteklom periodu od godine dana. Prije dvije godine, Hrvatska se još uže povezala u CERN-ovu obitelj postavši pridružena članica CERN-a. Također će se predstaviti kakve nove mogućnosti taj korak otvara hrvatskim znanstvenicima, studentima i gospodarstvu" kažu iz zvjezdarnice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije