nova trgovina u sopotu

Nema u Špajzi češnjaka iz Kine

DKS_56139301 POSEBNA PONUDA VECERNJI LIST 15.6.2016., Zagreb -  U zagrebackom Sopotu otvorena je trgovina domacim proizvodima pod imenom Spajza. Ivan Knezevic. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpić/PIXSELL
17.06.2016.
u 16:00

Svi proizvodi nabavljaju se u Zagrebu ili oko njega. Kupus uzgaja čovjek u Folnegovićevu naselju, a začine zadruga iz Malešnice

Otvoreni su tek tjedan dana, a kvart već opskrbljuju povrćem, dok jaja šalju na Črnomerec. Nije to bilo kakvo povrće, niti su to bilo kakva jaja. U Sopotu znaju – po domaće moraju u Špajzu. Simpatičnu trgovinu u Ulici Milovana Kovačevića otvorila su braća Knežević, Ivan i Marko, a ideja im je sinula kad su i sami počeli malo više razmišljati o tome što jedu.

– Pravi primjer za to je češnjak koji u naše trgovačke lance dolazi iz Kine. Može se nabaviti kilogram već za desetak kuna, ali nema ni okusa ni mirisa – objašnjava Ivan Knežević iz Špajze, u kojoj se kilogram češnjaka može kupiti za 35 kuna, ali, kako kaže I. Knežević, s njim se dobije i “originalni šmek”. Osim povrća i voća, u novoj trgovini u Sopotu mogu se pronaći i zdrave tjestenine, rakije, začini, sokovi, mliječni i suhomesnati proizvodi, ali i pivo.

– Sve proizvode dobavljamo s područja Zagreba ili Zagrebačke županije. Primjerice, kupus koji prodajemo uzgaja čovjek u Folnegovićevu naselju, a začine zadruga iz Malešnice. Kad smo krenuli, i sami smo se iznenadili koliko OPG-ova ima oko nas te koliko kvalitetne robe nude – ističe Ivan Knežević te dodaje da nabava zdravih i ekoloških proizvoda nije teška budući da se proizvođači međusobno vrlo rado preporučuju. A i kupci međusobno rado preporučuju Špajzu.

– Ako ljudi nastave dolaziti kao u ovih prvih nekoliko dana od otvorenja, bit će odlično – napominje I. Knežević, čiji prijatelji već naručuju od njega točno što bi voljeli da nabavi. Uživaju u različitim zdravim žitaricama, predložili su da u asortiman uvrsti i Zmajsko pivo, a posebno su se razveselili kad se moralo odlučiti o rakijama koje će se prodavati.

– Znate kako to ide, sve se mora probati da bi se najbolji proizvod mogao ponuditi mušterijama – šali se Ivan Knežević, koji je s bratom u prostor Špajze ubacio i rustikalne detalje, poput stare pegle i bačve, kako bi se dočarao domaći štih

Komentara 2

Avatar ankabutorac
ankabutorac
11:17 19.06.2016.

Super ideja, decki...treba kupovati regionalne proizvode a ne neke koji dolaze od bogtepitagde...radije platim malo vise i znam da proizvodi imaju kvalitetu i nisu dosli sa avijonom i sipali kerozin po zemaljskoj kugli....bravo decki, zelim vam sve najbolse....

Avatar taikinny
taikinny
15:34 20.06.2016.

kupus iz folke, stvarno teška ekologija, zemljišta na starom smrdljivom rukavcu save , otkud biljke crpe hranjive tvari , aajde da je iz šanci tamo ima i staklenika pa nije tolko prljavo , strava

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije