predbožićni vodič

Nije sve u centru: Evo što kvartovi organiziraju za advent

17.12.2009., Zagreb - Djed Bozicnjak, odnosno postar Stef, sa stotinama pisama Djedu Bozicnjaku. Hrvatska posta pokrenula je projekt Djed Bozicnjak u Hrvatskoj posti, koji ima za cilj upoznati djecu s pravilnim pisanjem pisama te potaknuti kulturu pisanja
Foto: Arhiva VL
1/4
16.12.2015.
u 16:00

U Maksimiru će se u subotu predstaviti "Čarobne frulice", Djed Božićnjak stiže u Dubravu, a pisma će mu večer prije slati s Peščenice Vodič kroz ponudu od Sesveta i Trešnjevke do Prečkog i Travnog

Poznato je da centar Zagreba obiluje raznovrsnim blagdanskim sadržajem, gastroponudom, koncertima, izložbama i radionicama, ali odlučili smo zaviriti i u zagrebačke kvartove te provjeriti kako advent slave u Dubravi, Sesvetama, Trešnjevci, Maksimiru... Evo što smo izabrali.

Cijeli dan događanja

U Kulturnom centru Dubrava (Av. Dubrava 51a) u subotu organiziraju cjelodnevno događanje. Najmlađi mogu već od 10.30 u sklopu Božićne subota u Kulturnom centru poslušati zbor OŠ Mate Lovraka, u 11 je dječja predstava "Vještica Zloćoslava i Djed Mraz", u podne dolazi Djed Božićnjak, dok u 12.15 počinju projekcije Škole crtanog filma NS Dubrava. Istovremeno su, od 10 do 13 sati, radionice izrade božićnih jaslica, ukrasa i darova. Pripremili su i Sajam ekoproizvoda te kreativni sajam. U 19.30 na glasoviru će božićne pjesme svirati Vjekoslav Babić, a pjevat će Mia Domaćina u sklopu Božićnog koncerta. Program je besplatan.

Glina, keramika, stiropor

U Galeriji Vladimira Filakovca u sklopu KC Dubrava u ponedjeljak je otvorena izložba božićnih jaslica pod nazivom "Svim na zemlji mir veselje". Izložba se može razgledati do 9. siječnja 2016., radnim danom od 10 do 20 sati. U postavu je 50 radova članova Udruge prijatelja hrvatskih božićnih jaslica, a prikazali su jaslice koje predstavlja našu sredinu, posebno grad Zagreb. Jaslice su od krep papira, gline, keramike, glinamola, stiropora... Ulaz je slobodan.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije