SUBOTA NAVEČER

Noć šišmiša u zagrebačkom ZOO-u: Broj mjesta je ograničen, do sutra možete rezervirati ulaznicu

Zagreb: U Zoološkom vrtu održana Noć šišmiša
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/2
29.08.2024.
u 12:00

Budući da su šišmiši noćne životinje, govorit će i o eholokaciji – posebnom načinu orijentacije u prostoru. Posjetitelji će pomoću tzv. bat-detektora pokušati pronaći šišmiše u maksimirskoj šumi.

Strah ljudi od šišmiša najčešće se temelji na njihovu nepoznavanju te životinjske vrste. Zbog toga se krajem kolovoza obilježava Međunarodna noć šišmiša. Tada stručnjaci građane upoznaju sa šišmišima i načinom njihova života.  U Zoološkom vrtu Grada Zagreba Noć šišmiša će se obilježiti u subotu 31. kolovoza 2024. od 19 do 22 sata.

Posjetitelji će biti raspoređeni u šest skupina po 40 osoba koje će pod vodstvom edukatora obilaziti točke s raznolikim edukativnim i zabavnim sadržajima. Tijekom večernje šetnje Zoološkim vrtom upoznat će vrste šišmiša i njihove fizičke karakteristike. Doznat će kako šišmiši odabiru staništa te koja područja nastanjuju – od Europe do Oceanije. Edukatori će otkriti što šišmiši vole staviti pod zub, a iznijet će i neke pikanterije iz njihova ljubavnog života.

Zagreb: U Zoološkom vrtu održana Noć šišmiša
1/3

Budući da su šišmiši noćne životinje, govorit će i o eholokaciji – posebnom načinu orijentacije u prostoru. Posjetitelji će pomoću tzv. bat-detektora pokušati pronaći šišmiše u maksimirskoj šumi. Žive će šišmiše izbliza moći promotriti u paviljonu Zona sumraka gdje obitava velika grupa egipatskih letipasa.Poseban naglasak edukatori će staviti na mjesto šišmiša u različitim kulturama. Osvrnut će se i na činjenicu da šišmiši imaju važnu ulogu u mnogobrojnim legendama i mračnim pričama.

Kostimirana Maksimirska coprnica posjetiteljima će pokušati utjerati strah u kosti i očarati ih poznavanjem recepata u kojima se spominju šišmiši. Mađioničar Vladimir Štimac u 21 sat održat će atraktivnu mađioničarsku predstavu, a restoran Kod morskog lava imat će prigodnu ponudu jela. Program Noći šišmiša namijenjen je starijima od pet godina.

Ulaznice za Noć šišmiša prodaju se po standardnom cjeniku, tj. ovisno o dobi posjetitelja stoje 2, 3 ili 4 eura. Budući da je broj ulaznica ograničen, moguće ih je rezervirati putem e-adrese: edukacija@zoo.hr. Takve rezervacije vrijede 24 sata, a istječu najkasnije u petak u 18.30. U subotu, dakle, rezervacija nema. Neprodane ulaznice bit će moguće kupiti uoči programa na glavnoj blagajni Zoološkog vrta.

VEZANI ČLANCI: 


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije