UNAPRIJEDILI KVALITETU

Nova vozila, dodatni ležajevi... Grad Zagreb obnovio dvije trećine voznog parka Zavoda za hitnu medicinu

Grad Zagreb
06.07.2024.
u 12:05

Pored toga, u 2024. su osigurana proračunska sredstva i za financiranje ugradnje dodatnih ležaja u pet nabavljenih sanitetskih vozila, kako bi omogućili da se preveze veći broj pacijenata u isto vrijeme i na taj način smanji njihovo vrijeme čekanja na prijevoz.

U posljednje dvije godine Grad Zagreb je obnovio čak dvije trećine voznog parka Zavoda za hitnu medicinu, javljaju iz Grada. Naime, 2022. nabavljeno je 42 motorna vozila hitne medicinske pomoći ukupne vrijednosti preko 4,5 milijuna eura, a 2023. kupljeno je 19 vozila sanitetskog prijevoza, vrijednosti dodatnih 2,1 milijun eura. Vozila sanitetskog prijevoza su Zavodu isporučena ove godine - početkom svibnja isporučeno je 10 vozila sanitetskog prijevoza, a tijekom lipnja preostalih devet. 

"Obnovom voznog parka i nabavom dodatnih vozila za sanitetski prijevoz Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba unaprijedili smo kvalitetu hitne medicinske skrbi, jer nova i kvalitetnija vozila omogućuju brže reagiranje i pružanje pomoći u kritičnim, odnosno hitnim stanjima kojih je u prosjeku oko 350 dnevno, a skraćuje se i vrijeme čekanja za povratak pacijenta iz ustanova", rekao je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević. 

Pored toga, u 2024. su osigurana proračunska sredstva i za financiranje ugradnje dodatnih ležaja u pet nabavljenih sanitetskih vozila, kako bi omogućili da se preveze veći broj pacijenata u isto vrijeme i na taj način smanji njihovo vrijeme čekanja na prijevoz. 

VEZANI ČLANCI:

"Ovakav pristup u održavanje visokih standarda brige i podrške u hitnim situacijama potvrđuje našu predanost u osiguranju zdravlja i sigurnosti naših građana i cjelokupne zajednice, na čemu ćemo i dalje raditi kroz nova ulaganja", zaključio je gradonačelnik Tomašević.

FOTO, VIDEO Molitelji ponovno stigli na Trg: Klečali i molili krunicu, protuprosvjednici bubnjali

1/23
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije