Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BURNA SJEDNICa

Nove nevolje za Tomaševića: Vijećnica Možemo! glasala za člana Bandićeve stranke, doznajemo razloge

Ilustracija
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/4
29.10.2023.
u 20:00

Zbog najave prenamjena mjesnih odbora u dječje vrtiće ozbiljno je zakuhalo na lokalnoj razini gradske politike.

Nakon što je vijeće Mjesnog odbora Novi Retkovec glasalo protiv odluke da se prostor u kojem se sastaje prenamijeni u dječji vrtić, protiv prenamjene se na sjednici u četvrtak izjasnilo i Vijeće gradske četvrti Donja Dubrava. Odluka nije podržana s osam glasova protiv, četiri za i jednim suzdržanim.

Svoj glas za prenamjenu dala su četiri vijećnika platforme Možemo i SDP-ov Adriano Friganović. Zanimljivo, Ivan Forgač, peti vijećnik s liste Možemo! bio je suzdržan, a razlog je, neslužbeno doznajemo, sličan scenarij koji se sprema u MO-u Trnava gdje se sastaje Udruga građana Zagreb istok kojoj je predsjednik.

– U Trnavi će pobuna biti još veća nego u Retkovcu jer se u prostorijama MO-a sastaje puno veći broj udruga, od branitelja, folkloraša., sportaša, do onih koji boćaju, a tamo na raspolaganju nema niti jednog zamjenskog prostora i nemaju kamo – otkriva predsjednik VGČ-a Trpimir Majcan. Možemo! u Donjoj Dubravi sve više gubi podršku svojih izabranih predstavnika u lokalnoj vlasti, smatra on.

10.08.2021., Zagreb - Trpimir Majcan, novoizabrani predsjednik GC Donja Dubrava."nPhoto: Davor Puklavec/PIXSELL
Foto: Davor Puklavec/POSEBNA PONUDA

POVEZANI ČLANCI:

– Prije desetak dana u MO-u Donja Dubrava za novog je predsjednika izabran Ivan Salopek, bivši član Stranke rada i solidarnosti, a prevagnuo je glas vijećnice platforme Možemo – navodi on još jedan primjer rasula u Dubravi.  Potvrdio nam je to i Hrvoje Sekušak, HDZ-ov vijećnik u spomenutom odboru kazavši kako su se ondje vijećnici HDZ-a, Mosta, Stranke rada i solidarnosti i platforme Možemo! ujedinili protiv vijećnika DP-a koji je, mimo dogovora, odbio sići s mjesta predsjednika.

Podsjetimo, situacija se za Možemo! u Donjoj se Dubravi počela komplicirati u utorak kada je na sjednici MO-a Novi Retkovec, jedinog u kojemu u VGČ-u Možemo! ima većinu, srušena odluka o prenamjeni u vrtić.  Za to je glasala jedino predsjednica Ivana Ljubić dok se dvoje vijećnika, također članova platforme, nije pojavilo na glasovanju. Nekoliko sati prije sjednice, četvrta članica platforme Možemo, Elizabeta Gegić podnijela je ostavku na mjesto vijećnice , navodno uz riječi 'što je meni ovo trebalo'.

VIDEO Tomašević: 'Zagreb je bio na rubu bankrota. Dočekalo me na stolu 5 mil. eura, a oko 50 treba da se isplate plaće cijelom sustavu'

Komentara 9

JE
jerko528
20:12 29.10.2023.

Zar nisu rekli da će ušteđenim novcem nakon ukidanja mjere roditelji odgajatelj graditi nove vrtiće. Sad očito ciljaju na već izgrađene prostore. Gdje su pare?

Avatar Kentakičiken
Kentakičiken
22:23 29.10.2023.

Teletabisi su oduzeli pravo majkama odgojiteljicama za nove vrtiće 😏 Zatim su raskinuli s Pripuzom da uštede novce, pa ga molili da opet sklopi ugovor s njima 😏 Onda su krenuli u prodaju plavih vrećica 😏 ...I svi ti silni novci da bi oduzeli MO-ima prostorije za vrtiće koje će "izgraditi" 😏 Tinky-Winky, Dipsy, Laa-Laa i Po- Možemo!

Avatar Pacijent doktora Bože
Pacijent doktora Bože
21:45 29.10.2023.

Tomaševićeva zamjenica Danijela Dolenec je danas rekla da će do nove godine otvoriti pet novih vrtića. Sad vidimo kako će to napraviti: staviti vrtiće u neke postojeće potleušice. Fenomentastično.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije