Uskoro otvorenje

Novo mjesto za izlazak - jazz-club na Jelačićevu trgu

jazz klub
Anto Magzan /PIXSELL
12.12.2011.
u 08:30

U podrumu Gradske kavane otvara se novo mjesto za izlazak, a vlasnik Dražen Kokanović kaže da će klub biti mjesto za razne koncerte, tribine, promocije...

Ponudu noćnih klubova u samom središtu grada za samo jedan dan “podebljat” će i novi Vip jazz-club koji se otvara u podrumu ispod Gradske kavane na Trgu bana Jelačića.

Dva otvaranja

– Nakon dvije i pol godine konačno otvaramo klub koji će biti među najboljima u gradu, i to što se tiče glazbene ponude, cijena pića, ali i dobre zabave – uvjeren je Dražen Kokanović, vlasnik kluba, poznatiji i kao organizator jazz-festivala. Službeno je otvaranje uz pozivnicu sutra, dok će od srijede klub biti otvoren za sve Zagrepčane.

– Na otvaranju će svirati Big band, a bit će dva otvaranja. Prvo je u 20 sati za političare, bankare, ambasadore i novinare, dok je drugo u 23.30 sati za prijatelje, rodbinu, a poslije ponoći je općenarodno veselje – našalio se Kokanović.

Klub se prostire na oko 500 četvornih metara i može primiti 400 ljudi. U uređenje se puno uložilo i pazilo se na svaki detalj, pa je, primjerice, u dijelu gdje je toalet na podu tapeta s reprodukcijom Rubensovih slika.

Dražen Kokanović kaže da to neće biti samo jazz-klub nego će se održavati i predstave, koncerti, tribine...

– Ne može se živjeti samo od jazza. Stoga smo program zamislili u tri dijela. Od 12 do 20 sati bio bi normalan kafić u kojem se uz ugodnu muziku može popiti kava, čitati novine ili knjigu. Od 20 do 23.30 sati održavali svaku bi se večer koncerti, tribine ili promocije knjige, dok bi se od 23 sata klub pretvorio u disko – objašnjava vlasnik. Želja mu je bila, dodaje, da klupski sadržaji pobude intelektualno, ali i glazbeno uzbuđenje.

Utorkom bi program, primjerice, vodio Mario Kovač, srijedom bi bili jazz-koncerti ili šansone, fado..., a četvrtkom je na rasporedu elektronička glazba koju će puštati poznati DJ Eddy Ramich. Petkom i subotom klub je rezerviran za klasične noćne izlaske kao i koncerte. A što je s cijenama u klubu, pitamo Kokanovića?

Uskoro i web-stranica

– Bit ćemo vjerojatno najjeftiniji klub u Zagrebu, bez obzira na to što smo tehnički najopremljeniji i imamo savršenu akustiku, ventilaciju.... Cijene pića bit će kao u nekom kafiću u predgrađu, a ulaznica za neko događanje u klubu teško da će preko tjedna biti skuplja od 20 kuna – tvrdi Kokanović i dodaje da im je cilj biti “prijateljski” klub.

Uskoro će se završiti i klupska internetska stranica na kojoj će se Zagrepčani moći informirati o događanjima. A od jednog se pravila, kaže Dražen Kokanović, neće odstupati. A to je da koncerti počinju točno u 21 sat.

Ključne riječi

Komentara 8

LI
liliZG
08:58 12.12.2011.

...živi bili pa vidjeli.........

MB
Marlon Brando
08:58 12.12.2011.

Eto ,baš sam se ponadal da se bu otvorilo neko normalno mesto gdi i mi stariji možemo izači vikendom , a kad ono : \" Utorkom bi program, primjerice, vodio Mario Kovač, srijedom bi bili jazz-koncerti ili šansone, fado..., aa četvrtkom je na rasporedu elektronička glazba koju će puštati poznati DJ Eddy Ramich. Petkom i subotom klub je rezerviran za klasične noćne izlaske kao i koncerte.\" Sad fakat ne kužim zakaj se zove Jazz klub ??

Avatar My Style
My Style
14:49 12.12.2011.

A sta je ovo na slici??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije