Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMET Za tri tjedna raskrižje Slavonske avenije i Ulice Lj. Posavskoga postaje gradilište

Obnova križanja bit će luda godina uz 10.000 novih ljudi

19.02.2009.
u 23:32

Za tri tjedna trebaju početi radovi kojima će se raskrižje Ulice Ljudevita Posavskog u Sesvetama i Slavonska avenija rasplesti u dvije razine. Mnogi koji se tuda voze svaki dan odahnut će.

Jedina poveznica
Međutim, tek za godinu dana na obnovljenome raskrižju. U međuvremenu će se uz gradilište koje se otvara provlačiti i vozila svježe useljenih stanovnika novoga naselja Sopnica Jelkovec. Tamo bi se prvi stanari trebali početi useljavati za manje od dva mjeseca. Bit će ih ukupno oko deset tisuća!

Preuređenje toga raskrižja jedini je kapitalni projekt uvršten u ovogodišnji proračun grada. Novca nema za više, a već se kasni s djelotvornim prometnim rješenjima istočnog ulaza u grad. Raskrižje je samo neizbježni dio cjelokupnog rješenja, no i ono kasni ne samo za deset tisuća njegovih novih stanovnika nego i za sve koji iz naraslih Sesveta posljednjih godina žele brzu vezu s gradom.

Pomoglo bi produženje Ulice grada Vukovara do Sesveta, što GUP predviđa desetljećima, ali od toga zahvata odustajala je dosad svaka gradska uprava. Potpuno rješenje bio bi treći trak svakog kolnika Slavonske avenije. S novim naseljem Sopnica-Jelkovec to raskrižje više nije moglo čekati.

Pročelnik za gradnju grada i promet Davor Jelavić nada se da će za godinu dana dovršiti prometnicu.

– Slavonska avenija nastavljat će se na nadvožnjak, a zapadno od raskrižja proširit ćemo postojeći most na Slavonskoj aveniji. Na donjoj će se razini promet razvrstavati prema sjeveru i jugu – objasnio je pročelnik Jelavić. U budućnosti će se proširiti i Ulica Ljudevita Posavskog.

200 milijuna kuna
Radovi će stajati oko dvjesto milijuna kuna. Pedeset milijuna iz tog iznosa potrošeno je za sređivanje imovinskopravnih odnosa. Radove će izvoditi Viadukt, Gamont i Pionir, a nadvožnjak će graditi Tehnika.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije