Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UKRAJINSKA MATOVILKA

VIDEO Moćan trenutak na koncertu u Zagrebu: Curica (12) se ošišala za Ukrajinu

Zagreb: Djevojčica Pavla iz Ukrajine ošišala svoju dugu kosu na koncertu Artema Pivarova
Foto: Luka Batelic/PIXSELL
1/13
08.06.2024.
u 10:00

– Ne gledam se više kao pjevača koji dolazi iz Ukrajine, već pjevača koji je glas svoje zemlje, koji pokušava pokazati našu snagu... – priča trenutačno najpopularniji ukrajinski pjevač Artem Pivovarov koji je turneju započeo koncertom u Tvornici Kulture na kojemu je ugostio 12-godišnju Pavlu

Ukrajinska Matovilka, 12-godišnja Pavla Gusev, ošišala je svoju dugu i njegovanu kosu na koncertu ukrajinske zvijezde Artema Pivovarova u Tvornici Kulture, a sve to kako bi skrenula pažnju na humanitarnu akciju za pomoć svojoj domovini. Najveća želja joj je u Ukrajinu poslati vozilo hitne pomoći kako bi spasila živote svojih sunarodnjaka. 

– Mislim da neću uspjeti skupiti novce za vozilo hitne pomoći prodajom svoje kose, no možda ću potaknuti druge ljude koji će donirati pa da zajedno skupimo dovoljan iznos – priča ova 12-godišnjakinja koja je cijelu inicijativu pokrenula uz potporu udruga Crvena Kalyna i Dobro Dobrim.

Od početka rata, udruga Dobro Dobrim u Ukrajinu će uskoro poslati i 192. po redu šleper humanitarne pomoći. Sami ga voze, a šalju, kako kaže predsjednik udruge Senad Palić, sve: od dječjih pelena do krevetića, laptope i tablete za nastavu, sanitetski materijal za bolnice, hranu koja ima duži vijek trajanja...

Uz to, opremili su 35 dječjih domova, a sada opskrbljuju onaj u Khustu u kojoj borave djeca kojima su oba roditelja poginula u ratu.  Broje, dodaje, veliki broj donatora, a nadaju se kako će Pavlinu gestu s koncerta popularnog ukrajinskog pjevača vidjeti i drugi pa se priključiti.

VEZANI ČLANCI:

Artem Pivovarov, inače, ukrajinski je umjetnik, hitmejker, glazbenik, producent zvuka te trener emisije Glas zemlje. Aktivno je uključen u volonterske aktivnosti, pomaže ukrajinskim braniteljima, a obišao je svijet održavajući svoje dobrotvorne koncerte. S ovim u Zagrebu započeo je još jednu europsku turneju za pomoć domovini.

Ne zaboravlja ni na važnost kulture, a čak i u teškim vremenima doprinosi njezinom razvoju redovito objavljujući nove hitove. Kao predstavnik svoje zemlje šalje poruke svijetu i širi ukrajinsku kulturu. 

08.06.2024., Tvornica kulture, Zagreb - Poznati ukrajinski pjevac Artem Pivovarov svoju turneju zapocinje u Zagrebu. Na njegovom koncertu u sklopu humantarne akcije za Ukrajinu, 12-godisnja Pavla Gusev će se osisati. Photo: Luka Batelic/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Luka Batelic/PIXSELL

– Novci za kupnju ulaznica doniraju se za Ukrajinu, a pomoću njih se onda kupuju sanitetska vozila, medicinska oprema... Pomažemo kako možemo – priča Pivovarov. Tijekom invazije na Ukrajinu, dodaje, promijenila se i njegova glazba. – Ne gledam se više kao pjevača koji dolazi iz Ukrajine, već pjevača koji je glas svoje zemlje, koji pokušava pokazati našu snagu... – zaključuje trenutačno najpopularniji ukrajinski pjevač kojemu je bila čast ugostiti 12-godišnju Pavlu na svom koncertu. 

Želite li se uključiti u humanitarnu akciju koju je inicirala Pavla, donirati možete u udrugu Dobro Dobrim na IBAN HR6123600001102956881 s opisom plaćanja "Za Pavlu

VIDEO: Ošišala se Pavla, ukrajinska Matovilka: Želi prodati kosu za pomoć Ukrajini

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije