Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROJEKCIJE OSAM FILMOVA

Otvara se ljetno kino Ribnjak: Od Disneyevih crtića do zagrebačke premijere 'Hamletovog sindroma'

Danas je Svjetski dan kokica
Grgur Zucko/PIXSELL
26.06.2024.
u 14:00

Prikazat će se i "Prije zore" redatelja Richarda Linklatera, "Rašomon" redatelja Akira Kurosawe, "Annie Hall" Woodyja Allena., te "Ivanovo djetinjstvo" Andreja Tarkovskog, koji će zatvoriti program 29. lipnja

Scena Ribnjak u suradnji s kinom Tuškanac i Restart produkcijom u srpnju otvara Ljetno kino Ribnjak u okviru kojega će se na krovu te zagrebačke kulturne scene od 1. do 30. srpnja prikazati osam filmova, od kultnih naslova iz povijesti filma do dokumentaraca.Ciklus filmova se otvara 1. srpnja Disneyevim crtićem "Fantasia" iz 1940. godine, koji vizualno ilustrira djela klasične glazbe u izvedbi Philadelphijskog orkestra

Prikazat će se i "Prije zore" redatelja Richarda Linklatera, "Rašomon" redatelja Akira Kurosawe, "Annie Hall" Woodyja Allena., te "Ivanovo djetinjstvo" Andreja Tarkovskog, koji će zatvoriti program 29. lipnja. Na početku ciklusa, 2 srpnja, prvi put u Zagrebu prikazat će se  dokumentarni film "Hamletov sindrom", aktualizacija šekspirijanske dileme u iskustvima mladih ukrajinskih glumaca neposredno uoči ruske invazije.

Tu su još igrano-dokumentarni film "Što da se radi?" o desetogodišnjoj borbi sindikata Tvornice vagona Gredelj hrvatskog redatelja Gorana Devića te dokumentarac "Uski put do sreće" koji prati mladi gej romski par koji pokušava snimiti mjuzikl inspiriran svojim životima.

VEZANI ČLANCI:
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije