PRVI Marijana Lukić i Sergej Aleksandrov

Pobjednica se srušila na cilju

08.10.2006.
u 23:30

Marijana Lukić iz Srbije i Sergej Aleksandrov iz Rusije pobjednici su ovogodišnjeg 15. Večernjakova zagrebačkog maratona. Marijana Lukić obranila je lanjski naslov, ali nakon ulaska u cilj srušila se od umora.

Malo sam se preforsirala na početku. Na kraju sam ostala bez snage, a Antonija me počela stizati... rekla je Marijana. Antonia Orlić na cilju je izgledala toliko svježije da je mogla bez problema otrčati još desetak kilometara. Sergej Aleksandrov treći je ruski maratonac koji je pobijedio u Zagrebu.

Bio sam ovdje prije tri godine i bio sam drugi. No, tada se trčalo drugom trasom. Ova mi se puno više sviđa jer je ravnija istaknuo je Sergej, koji je istrčao i novi rekord staze. Lanjski pobjednik, Talijan Emanuele Zenucci, na cilj je stigao četvrti. Najbolji hrvatski maratonac bio je Zoran Žilić na 11. mjestu.

U polumaratonu je pobijedila Ana Subotić, a Anita Banović, koja je na cilj stigla četvrta, dobila je okladu jer je imala bolje vrijeme od svog trenera Mladena Katalinića.

Mislio sam da mi je ovo posljednji polumaraton koji ću trčati u životu, ali sada moram sljedeće godine tražiti uzvrat istaknuo je Katalinić. Kod muškaraca je pobijedio Goran Stoiljković ispred Kosmača i Paripovića, koji je triput pobjeđivao, ali u maratonu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije