ZELENE POLITIKE

Počinje međunarodna konferencija "Gradski prozori u prirodu"

PR
08.09.2021.
u 19:00

- Izgradnjom i obnovom 12 infrastrukturnih objekata, projektom se unapređuje i stvara nova atraktivna posjetiteljska infrastruktura, čime se doprinosi razvoju suvremene i integrirane turističke ponude Zagreba. - tvrde organizatori.

Gradski prozori u prirodu naziv je konferencije koja će se održati sutra i prekosutra u prostorijama Kraša na Ravnicama te u parku Maksimir te značajnom krajobrazu Savica.

Projekt Gradski prozori u prirodu – unaprjeđenje urbane bioraznolikosti i razvoj zelene infrastrukture (Modernizacija II) provodi se u Zagrebu na području spomenika parkovne arhitekture park Maksimir i značajnog krajobraza Savica.
 
- Ovim projektom se stvaraju preduvjeti uspostavljanja proaktivne i multifunkcionalne mreže zelene infrastrukture kojom se razvija i unaprjeđuje sustav održivog upravljanja prirodom. - stoji u najavi događaja.


 

Zaštita bioraznolikosti u velikim gradovima, očuvanjem, revitalizacijom i stvaranjem mreže raznolikih staništa, od velikog je značaja za zaštitu prirode i poboljšanje kvalitete života gradskog stanovništva.

- Izgradnjom i obnovom 12 infrastrukturnih objekata, projektom se unapređuje i stvara nova atraktivna posjetiteljska infrastruktura, čime se doprinosi razvoju suvremene i integrirane turističke ponude Zagreba. - zaključuju organizatori.
 

>> Pogledajte: Ljeto 2021. godine najtoplije je u povijesti mjerenja!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije