TOMAŠEVIĆEVI REZOVI

Evo koliko bi trebale iznositi plaće rukovodećeg kadra u Gradskoj upravi od rujna

Gradonačelnik Tomislav Tomašević komentirao je nova uhićenja u Zagrebu
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/3
14.07.2021.
u 21:00

Prije nego što odluka stupi na snagu, mora ju prihvatiti sutra većina u Gradskoj skupštini

Imam manju plaću od pročelnika, pa i mojih savjetnika. Čudio se gradonačelnik Tomislav Tomašević primanjima u Gradu neki dan na pressici kad je govorio o 45 dana svoje "vladavine".

Poslovanje Gradske uprave racionalizirat će, najavio je, odlukom smanjenja plaća rukovodećeg kadra, s čime će na godišnjoj razini uštedjeti oko 20 milijuna kuna. A onda je danas, dan prije prve radne sjednice Gradske skupštine po hitnom postupku u proceduru na dnevni red uputio upravo ono što je najavio - prijedlog odluke o izmjeni Odluke o koeficijentima za obračun plaće službenika i namještenika.

Koeficijenti su jedan od parametara za izračun plaće, a određuju se prema složenosti poslova radnog mjesta. Odnosno, plaća je, kako je objašnjeno, umnožak koeficijenta i osnovice za izračun plaće, uvećan za 0,5% za svaku navršenu godinu radnog staža.

Smatra Tomašević da osnovica za obračun plaće gradonačelnika ne može biti manja od obračuna plaće službenika, namještenika i pročelnika, pa ju je odlučio uskladiti. 

Trenutno koeficijenti iznose:

- 5,54 za pročelnika 
- 4,10 za zamjenika pročelnika 
- 3,74 za pomoćnika pročelnika
- 4,82 za posebnog višeg savjetnika gradonačelnika-specijalista
- 4,46 za višeg savjetnika gradonačelnika-specijalista, višeg savjetnika predsjednika Gradske skupštine-specijalista
- 3,74 za višeg unutarnjeg revizora
- 3,38 za višeg stručnog savjetnika gradonačelnika

Po novom će iznositi

- 4,0 za pročelnika 
- 3,80 za zamjenika pročelnika
- 3,63 za pomoćnika pročelnika
- 3,50 za posebnog višeg savjetnika gradonačelnika-specijalista
- 3,44 za višeg savjetnika gradonačelnika-specijalista i višeg savjetnika predsjednika Gradske skupštine-specijalista
- 3,63 za višeg unutarnjeg revizora 
- 3,15 za višeg stručnog savjetnika gradonačelnika

Tomašević, podsjetimo, ima 17.400 kuna neto plaću, a ona od pročelnika iznosi oko 20.000 kuna, dok od posebnog savjetnika gradonačelnika oko 18.000.

Novom odlukom bruto plaće pročelnika trebale bi se smanjiti za oko osam tisuća kuna, a višim savjetnicima gradonačelnika - specijalistima - bruto iznos plaće rezat će se za oko sedam tisuća kuna.

Prije nego što odluka stupi na snagu, mora ju prihvatiti sutra većina u Gradskoj skupštini, što ne bi trebao biti problem, s obzirom da samo Možemo! ima 23 od 47 gradskih zastupnika.

VIDEO Nove nevolje Tomislava Tomaševića: Povjerenstvo otvorilo novi predmet zbog spornog imenovanja Tomislava Lauca, donatora kampanje platforme Možemo! u Upravno vijeće bolnice Srebrnjak

Komentara 8

Avatar Gerbil, the farming Troll
Gerbil, the farming Troll
21:27 14.07.2021.

Samo za usporedbu procelnik ima koeficijent >5, savjetnici gradonacelnika >3,7 dok ravnatelj KBC-a ima 3,5, ravnatelj zupanijske bolnice 2,9, a glavna sestra 1,2.

VH
volim.hrvatsku65
22:15 14.07.2021.

Procelnik, savjetnik ....drugim rjecima , qurcev svirac !!!! Nepotrebno radno mjesto !!!!!!!

Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
23:01 14.07.2021.

I koliko ima uprava holdinga na kraju? Mislim ova nova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije