Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sigurnost u prometu

Policija provodi pojačan nadzor motociklista i mopedista: Najviše posla imali u jednom zagrebačkom naselju

Veliki broj građana spas od velike vrućine potražio na Medvednici
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
29.06.2024.
u 15:20

Vozač je upravljao motociklom koji nije tehnički ispravan te nije imao upisanu A2 kategoriju u vozačku dozvolu, a za vrijeme vožnje se kretao motociklom na stražnjem kotaču

Policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije Ravnateljstva policije ovih dana, kako bi provjerili poštuju li se prometni propisi, a radi zaštite njihove sigurnosti, sprječavanja prometnih nesreća te podizanja prometne kulture, na zagrebačkim prometnicama provode mjere pojačanog nadzora mopedista i motociklista. Kroz nadzor su ustvrdili više nepravilnosti kod vozača prometala na dva kotača, a na svojim su službenim stranicama izdvojili i objavili nekoliko primjera. 

Kaznom u iznosu od 1320 eura te isključenjem iz prometa sankcionirana je tako 18-godišnja vozačica koja je 18. lipnja nešto iza 19 sati, Savskom cestom vozila moped zagrebačkih registarskih oznaka, a kojim je upravljala prije nego je položila vozački ispit. – 23. lipnja u 21.45 sati u Zagrebu, u Ulici Dragutina Golika, proveden je nadzor motocikla zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 60-godišnji vozač iz Zagreba. Vozač je pod utjecajem alkohola u iznosu od 1,16 g/kg upravljao motociklom koji nije tehnički ispravan. Isključen je iz prometa te je protiv njega pokrenut prekršajni postupak – objavili su iz PU Zagrebačke. 

VEZANI ČLANCI: 

No najviše posla zagrebački policajci imali su na zapadu metropole, točnije u naselju Prečko. Na križanju Zagrebačke avenije i Zagrebačke ceste, 18. lipnja proveden je nadzor motocikla zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 23-godišnji Zagrepčanin. Vozač je, ističu u objavi, upravljao motociklom iako nema upisanu A2 kategoriju u vozačku dozvolu, a isprva odbio postupiti po naredbama policijskog službenika i zaustaviti se. Nakon zaustavljanja motocikl je podvrgnut izvanrednom tehničkom pregledu kada su utvrđena tri veća i jedan opasni tehnički nedostatak. Motocikl je isključen iz prometa, a vozaču izrečena kazna u iznosu od 1200 eura. 

Istoga dana na Zagrebačkoj aveniji proveden je nadzor nad motociklom kojim je upravljao 42-godišnji vozač, iako mu je, zbog prikupljenih 12 negativnih bodova, vozačka dozvola poništena. Odbio je i testiranje na prisutnost droge u organizmu, a potom je uhićen i priveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje prekršaja. 

VEZANI ČLANCI: 

– 19. lipnja u 22.55 sati na Zagrebačkoj aveniji proveden je nadzor motocikla zadarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 19-godišnji vozač iz Zagreba. Vozač je upravljao motociklom koji nije tehnički ispravan te nije imao upisanu A2 kategoriju u vozačku dozvolu, a za vrijeme vožnje se kretao motociklom na stražnjem kotaču. Za počinjene prekršaje vozaču izrečena kazna u iznosu od 650 eura – dodali su u objavi. Istoga dana, nekoliko minuta kasnije, policija je na Zagrebačkoj cesti zaustavila 43-godišnjaka koji je upravljao tehnički neispravnim motociklom zagrebačkih registarskih oznaka i to pod utjecajem alkohola. Prilikom vožnje postizao je gornju granicu dopuštenog broja okretaja motora, tzv. blokadu, zbog čega je isključen iz prometa te je protiv njega pokrenut prekršajni postupak. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije